Antena Meniu Search
x

Video Jazz are 13 ani şi nu a mers niciodată în lesă. Reacţia stăpânei, după ce a auzit planul primăriei pentru câinii din Bucureşti: "Nu o să-l învăţ niciodată"

Bucureştenii ar putea să fie obligaţi să îşi plimbe câinii doar cu lesă sau ham. Este dorinţa Primăriei Capitalei, care mai cere ca rasele agresive să poarte şi botniţă. Singurul loc unde animalele de companie pot fi libere sunt spaţiile îngrădite din parcuri. Cine nu va respecta măsura poate fi amendat cu până la 3.000 de lei. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 03.08.2023, 10:27

Vezi și

Indiferent de talie sau rasă, câinii nu vor mai putea fi scoşi la plimbare prin spaţiile publice din Capitală dacă nu sunt controlaţi de stăpâni. 

Câinii, plimbaţi cu sau fără lesă

Pentru Jazz, un câine de talie mare, va fi ceva nou. Deşi are 13 ani, a mers mereu liber. "El nici măcar nu ştie să meargă în lesă. Este ca un om mare. Nu o să-l învăţ să facă asta niciodată", spune Daniela Vasile, stăpâna lui Jazz.

"Îl las destul de mult fără (n.r. lesă), dar el oricum răspunde foarte bine la comenzi, e un câine în control, merge la multe antrenamente şi concursuri", mărturiseşte o femeie. 

Pe acelaşi subiect

Unde e interzis să plimbi câinele

În schimb, câinii vor avea voie pe aleile din parcuri, lucru care se întâmplă şi acum, deşi este interzis prin lege. "Nu vor mai exista confuzii sau rea voinţă atunci când proprietarii de animale sunt refuzaţi să intre în parcuri", a declarat Manuela Mureşan, consilier general PMB.

"În continuare câinii nu vor avea voie pe spaţiile verzi din parcuri sau la locurile de joacă pentru copii. Singurele zone unde pot fi liberi, fără ham, lesă sau botniţă sunt spaţiile special amenajate şi îngrădite", transmite Andreea Milea, reporter Observator. 

Doar că prea puţini bucureşteni aleg acum aceste locuri pentru că nu sunt îngrijite. Daniel preferă să îşi plimbe patrupedul în zonele mai liniştite din parcuri. 

"În Bucureşti este îngrozitor pentru posesorii de câini. Şi câinii au nevoie de spaţii speciale. Cele amenajate în parcurile şi aşa puţine sunt foarte mici şi sunt mizerabile", spune Daniel Marcu, stăpânul Lunei. "Îl plimb în lesă. Dacă eu sunt de exemplu aici şi pe o rază de 500 de metri nu este nimeni, o să dau drumul câinelui, este în regulă", adaugă el. 

Ce cred oamenii care n-au câine

Bucureştenii fără câini sunt de altă părere. "Câinele nu poţi să ţi-l iei pe garant. Copiii îl pot enerva, îl poate enerva o culoare, un sunet şi poate reacţiona într-un mod pe care nici stăpânul nu-l cunoaşte", crede un trecător. "Sunt atentă când sunt câini, chiar dacă sunt mai mici. Stau mai aproape de copii. De exemplu, acum, dacă ar fi fost câini pe aici, nu aş fi lăsat-o", spune o mamă. 

Măsurile propuse de Primăria Capitalei ar putea intra în vigoare din această toamnă. Dacă vor fi aprobate, cei care nu se vor supune regulilor riscă amenzi de până la 3.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Jazz are 13 ani şi nu a mers niciodată în lesă. Reacţia stăpânei, după ce a auzit planul primăriei pentru câinii din Bucureşti: "Nu o să-l învăţ niciodată"