Video

Judecătorul care l-a condamnat pe miliardarul Puiu Popoviciu este cercetat de Secția Specială

De Valentin Stan.
Publicat: 07.01.2021, 21:51.
Actualizat: 07.01.2021, 21:52

Judecătorul care l-a condamnat pe miliardarul Puiu Popoviciu în dosarul Mall Băneasa este acum cercetat de Secţia Specială, cea care se ocupă cu investigarea infracţiunilor din Justiţie. Ancheta vine în contextul în care omul de afaceri urmează să afle dacă va fi extrădat din Marea Britanie.

Judecătorul este acuzat de abuz în serviciu şi represiune nedreaptă. Concret, Adina Florea, procurorul care îl cercetează, spune că acesta a încălcat legea în momentul în care şi-a motivat sentinţa, acea motivare de nouă ani pentru Puiu Popoviciu, abia după ce s-a pensionat.

În plus este acuzat şi de faptul că a judecat partea civilă a dosarului. Este vorba despre acea decizie prin care au fost confiscate 220 de hectare din nordul Capitalei. Este cea mai scumpă zonă a Bucureştiului, iar pe acea suprafaţă se află locaţii precum Ambasada Statelor Unite ale Americii sau mari centre comerciale.

Un dosar penal care vine într-un moment foarte important pentru Puiu Popoviciu. În prima parte a anului acesta o să afle dacă o să fie extrădat de autorităţile din Marea Britanie. O primă instanţă a decis că el poate să fie dus în România, însă în luna martie o să afle definitiv dacă se va întâmpla acest lucru.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.