Antena Meniu Search
x

Ultimul weekend cu temperaturi de toamnă la munte. Mii de turişti s-au bucurat de vremea frumoasă

Creste acoperite cu zăpadă şi temperaturi ca de toamnă! De asta au avut parte cei care au urcat pe Platoul Bucegilor, la 2.200 de metri altitudine.

Vezi și

Creste acoperite cu zăpadă şi temperaturi ca de toamnă! De asta au avut parte cei care au urcat pe Platoul Bucegilor, la 2.200 de metri altitudine.

A fost prima zi cu public la telecabina din Buşteni, după ce instalaţia pe cablu a fost în revizia anuală timp de trei săptămâni. Cum zăpada s-a topit de mult în staţiune, turiştii au urcat pe Platoul Bucegilor. Acolo era destulă pentru o bătaie zdravănă cu bulgări.

Vremea, cu cele 8 grade Celsius în miez de zi, a fost superbă pentru amatorii de drumeţii uşoare. 

Însă oamenii muntelui spun că nu trebuie să ne lăsăm induşi în eroare de vremea frumoasă. Când urcăm pe Platou, trebuie să fim îmbrăcaţi corespunzător, cu echipament de iarnă. 

Singurele trasee accesibile şi sigure pentru turişti sunt cele care leagă Platoul Bucegilor de Crucea Caraiman, Piatra Arsă şi Padina, în timp ce traseele cu grad mare de dificultate, care fac legătura dintre Buşteni şi Cota 2.200, rămân închise pe timpul iernii.

Mare parte din traseele montane sunt închise din cauza gheţii şi a zăpezii depuse în văi. Meteorologii spun că, de luni, vremea se va schimba la munte - vântul o să bată cu putere, iar temperaturile vor coborî la -6 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ultimul weekend cu temperaturi de toamnă la munte. Mii de turişti s-au bucurat de vremea frumoasă