Antena Meniu Search
x

Imaginile dramatice ale războiului: copil salvat din dărâmăturile unei case, după un bombardament aerian

O înregistrare video amator surprinde momentul în care un copil e salvat dintr-o casă bombardată. Momentul dramatic a fost filmat în Alep.

Vezi și

O înregistrare video amator surprinde momentul în care un copil e salvat dintr-o casă bombardată. Momentul dramatic a fost filmat în Alep.

Locuinţa în care se afla copilul a fost complet răvăşită de un bombardament violent al aviaţiei ruseşti. Din mormanul de moloz, grupul de salvatori sirieni a reuşit să scoată băieţelul, care a fost rănit în explozie. A fost purtat, pe braţe, de un bărbat, până la ambulanţă.

În înregistrare se aud sunetele exploziilor, semn că bombardamentele continuau cu intensitate. Copilului i s-a acordat primul ajutor şi este în afara oricărui pericol. Videoul a fost filmat de "Căştile Albe", un grup de voluntari sirieni care vin în ajutorul civililor afectaţi de războiul civil care a devastat Siria.

Potrivit salvatorilor, bombardamentul a avut loc vineri dimineaţă. Avioanele ruseşti, care sprijină trupele regimului Preşedintelui sirian Bashar al-Assad, au lovit un cartier din Alep. Zona e controlată de rebelii care sunt ostili regimului, însă acolo locuiesc şi mulţi civili.

Oraşul Alep a devenit scena celei mai sângeroase bătălii din războiul civil din Siria. Trupele lui Bashar al-Assad, sprijinite de aliaţii iranieni şi ruşi, au înconjurat oraşul. Sute de oameni au murit de la debutul asediului, în septembrie. Pierderea Alep, cel mai mare oraş al Siriei, ar fi o grea lovitură pentru rebeli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imaginile dramatice ale războiului: copil salvat din dărâmăturile unei case, după un bombardament aerian