Antena Meniu Search
x

Larisa Popescu, operată de medicul Gheorghe Burnei, dă o lecție de optimism

Medicul Gheorghe Burnei e sub control judiciar, iar Tribunalul Bucureşti şi-a motivat decizia. Nu sunt suficiente dovezi pentru arest. Noi o cunoaştem azi pe Larisa. La doi ani după ce a fost diagnosticată cu cancer osos, Larisa a aflat că e posibil ca şi ea să fi fost un experiment al Îngerului Copiilor.

Vezi și

Medicul Gheorghe Burnei e sub control judiciar, iar Tribunalul Bucureşti şi-a motivat decizia. Nu sunt suficiente dovezi pentru arest. Noi o cunoaştem azi pe Larisa. La doi ani după ce a fost diagnosticată cu cancer osos, Larisa a aflat că e posibil ca şi ea să fi fost un experiment al Îngerului Copiilor.

Când le e cel mai frig şi foame, cinci copii dintr-o comună dâmboviţeană se duc să se uite pe geam. Ştiu că sunt şanse mari să o vadă în drum pe Larisa.

Piciorul pe care copiii cântă colinde stă, în restul timpului, rezemat de dulap. E doar o proteză. Larisa a rămas infirmă după ce a fost tratată de medicul Gheorghe Burnei. 

Larisa a fost diagnosticată cu osteosarcom, cea mai frecventă formă de cancer osos la adolescenţi. Tratamentul începe cu înlăturarea ţesutului afectat. 

Pe acelaşi subiect

Interventia chirurgicala constă în înlăturarea oricărei urme de tumoare. În majoritatea cazurilor, osteosarcomul se înlătură fără a afecta funcţia membrului. Rar, se pot efectua intervenţii chirurgicale radicale (amputaţie).

La spitalul Marie Curie, doctorul Burnei ar fi recomandat direct amputarea, dar mama Larisei a cerut o alt soluţie. Aşa s-a ales tânăra cu o proteză.

Piciorul i s-a infectat şi, mai bine de un an, Larisa a luptat cu bacteriile. În cele din urmă, piciorul a trebuit amputat. 

Peste 70 de oameni au depus plângere împotriva practicilor medicului Gheorghe Burnei, de la începutul anchetei. Mame disperate spun că şi-ar fi exersat abilităţile de inventator pe copiii lor. Însă magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis contestaţia medicului de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Tot în timpul anchetei, un medic de la spitalul Marie Curie i-ar fi spus Larisei că e posibil ca şi ea să fi fost un experiment. Pentru posibilele erori medicale nu există deocamdată probe. 

"Nu poate fi reţinută ca agravând situatia inculpatului nici acuzaţia din referat privind caracterul experimental al unora dintre operaţiile efectuate de către inculpat, întrucât, pe de o parte, ele exced obiectului prezentei cauze iar pe de altă parte, sunt nedovedite.", a motivat instanţa.

Pentru Larisa, tot ce contează acum este să trăiască fiecare clipă, chiar şi dacă o parte din ea lipseşte. 

La doar 18 ani, a învăţat să fie un adult responsabil. În spitalul unde şi-a pierdut piciorul, a văzut şi ceea ce înseamnă să nu ai nimic. Acolo l-a cunoscut şi pe Robert, fratele copiilor pe care îi hrăneşte astăzi. Băiatul a murit de cancer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Larisa Popescu, operată de medicul Gheorghe Burnei, dă o lecție de optimism