Antena Meniu Search
x

Video Leacurile băbeşti, un pericol real pentru copii. Medicii trag un semnal de alarmă

Nu există părinte care să nu fi auzit măcar un sfat discutabil despre îngrijirea copiilor: fie că sunt celebrele şosete cu oţet pentru febră, usturoiul pentru răceală sau şamponul pentru cai folosit pentru un păr frumos.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.06.2021, 17:12

Vezi și

Însă după ce în urmă cu aproape două săptămâni, trei fetiţe au murit ucise de un insecticid pentru oi, specialiştii trag un semnal de alarmă. Tratamentele destinate animalelor sau plantelor sunt extrem de periculoase pentru om, iar leacurile băbeşti sunt de multe ori ineficiente.

În ciuda cazurilor de copii și adulți care ajung la spital, ori chiar își pierd viața pentru că folosesc diverse metode pentru a scăpa de insecte sau șoareci, oamenii continua să caute variante proprii, în loc sa se informeze corect. Produsele folosite pentru animale și agricultură sunt cele mai periculoase pentru om odată ce intră în contact cu piele.

Medicamentele pentru animale, pericol pentru oameni

La fel de periculoasă este și folosirea unor substanțe de la farmaciile fitosanitare în dulap pentru a nu intra moliile la haine. Dar și orice alt "leac" popular sau tradițional folosit pentru diverse probleme de sănătate. Cei care au afaceri in domeniu spun că nu de puține ori oamenii vin să le ceară astfel de produse pe care intenționează să le folosească în alte scopuri decât cele pentru care sunt create și ei sunt nevoiți să îi refuze.

Ba chiar sunt și alte metode la care apelează atunci când nu vor sa cheltuie prea mult: spălatul pe par cu gaz, împotriva păduchilor sau chiar spray-uri anti-insecte pentru camera date însă pe scalp sunt de asemenea printre variante. Toate sunt extrem de periculoase însă, spun medicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Leacurile băbeşti, un pericol real pentru copii. Medicii trag un semnal de alarmă