Antena Meniu Search
x

Tragedia de la Brașov, la un pas să se repete la Iași. Trei fetițe de 6, 8 și 11 ani au ajuns la spital după ce bunica le-a spălat pe cap cu o substanță neurotoxică

Tragedia de la Brașov, unde trei fetițe au murit după ce au fost spălate la cap cu o substanță toxică, a fost la un pas să se repete la Iași. Trei surori de 6, 8 și 11 ani s-au intoxicat după ce bunica le-a spălat la cap cu o substanță pe bază de cipermetrina.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.06.2021, 19:53

Tragedia de la Brașov, la un pas să se repete la Iași. Trei fetițe de 6, 8 și 11 ani au ajuns la spital după ce bunica le-a spălat pe cap cu o substanță toxică
Tragedia de la Brașov, la un pas să se repete la Iași. Trei fetițe de 6, 8 și 11 ani au ajuns la spital după ce bunica le-a spălat pe cap cu o substanță toxică - Shutterstock

S-a întâmplat la Țibănești, în județul Iași. Bunica voia să le scape de păduchi pe nepoatele ei de 6, 8 și 11 ani. Le-a spălat la cap cu insecticidul cu pricina și la scurt timp după aceea, fetițelor li s-a făcut rău.

Tatăl fetițelor a sunat la 112, iar medicii de pe ambulanță l-au sfătuit să le spele cât mai repede pe cap cu apă curată, până la sosirea echipajelor de prim-ajutor.

La fața locului a fost trimis un elicopter SMURD, precum și o autospecială de transport victime multiple (ATVM) și un echipaj de terapie intensiva mobilă, care vor aduce fetițele la Spitalul de copii Sf. Maria din Iași.

Fetiţele din Ungra, spălate pe cap cu Tomoxan

Un incident similar s-a petrecut zilele trecute la Brașov, în localitatea Ungra. Acolo, trei fetițe de 7, 8 şi 9 ani au murit după ce au fost spălate la cap cu o substanţă toxică folosită împotriva râiei. Două dintre copile, cea mică şi cea mare, au murit sâmbătă, la scurt timp după ce au ajuns la spital, iar surioara lor s-a stins o zi mai târziu, la spitalul din Târgu Mureş, unde fusese adusă în comă.

Tatăl celor trei copile lucra cu ziua la oi, astfel că atunci când familia s-a umplut de păduchi, a făcut rost de Tomoxan, o soluţie extrem de toxică folosită la spălatul oilor.

Sâmbătă, în jurul orei 11, mama s-a apucat să-i spele pe copii cu această substanţă. La scurt timp, cele trei fetiţe au început să se simtă rău, iar părinţii au chemat ambulanţa.

Copilele au fost scoase pe braţe din casă, însă pentru două dintre ele a fost prea târziu. Echipele de prim-ajutor au încercat timp de o oră să le resusciteze, însă au fost nevoiţi să declare decesul chiar în faţa casei lor din comuna Ungra, judeţul Braşov.

Articol realizat cu informații obținute de reporterul Observator Clara Mihociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tragedia de la Brașov, la un pas să se repete la Iași. Trei fetițe de 6, 8 și 11 ani au ajuns la spital după ce bunica le-a spălat pe cap cu o substanță neurotoxică