Antena Meniu Search
x

Legea salarizării aduce vești bune pentru preoți! Un arhiepiscop ar putea câştiga cât un ministru

Preoţii sunt printre categoriile norocoase din noua lege a salarizării unitare. Salariile preoţilor se dublează în următorii ani. Un arhiepiscop va câştiga la fel ca un ministru.

Vezi și

Preoţii sunt printre categoriile norocoase din noua lege a salarizării unitare. Salariile preoţilor se dublează în următorii ani. Un arhiepiscop va câştiga la fel ca un ministru.

Legea salarizării s-a bătut în cuie: preoţii vor primii bani mai mulţi din 2018. Cu o singură excepţie. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cel mai bine plătit dintre feţele bisericeşti, care pierde 3.000 de lei.

Adică va rămâne cu echivalentul a 5.000 de euro. Cei mai mulţi bani vor veni de la stat: 16.700 de lei. Salariul de la Arhiepiscopie rămâne neschimbat, puţin peste 6.000 de lei. În total, Patriarhul Daniel va primi un salariu mai mare decât cel al preşedintelui României sau decât leafa premierului.

Şi dacă un preot de grad 1 câştigă acum în jur de 1.900 de lei, până în 2022 va avea un salariu de 4.000 de lei.

Sunt şi biserici care reuşesc să se autofinanţeze. Pentru un preot din Constanţa, care slujeşte într-un garaj şi ajută copiii cu situaţii precare, creşterea veniturilor ar fi o gură de oxigen. Pentru că, odată cu noua lege a salarizării, bisericile sărace vor primi şi sprijin financiar lunar în valoare de 80% din salariul de bază.

Legea salarizării unitare a trecut de votul Parlamentului, iar acum se află la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Legea salarizării aduce vești bune pentru preoți! Un arhiepiscop ar putea câştiga cât un ministru