Antena Meniu Search
x

Liviu Pop, despre manualele la Educaţie fizică: "Vedem reclamele «Faceţi 30 de minute sport în fiecare zi», dar nu prea ştim cum să facem sport"

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune că toţi elevii de clasa V-a vor avea manuale şcolare şi a precizat referitor la manualele pentru Educaţie fizică: ”Vedem reclamele «Faceţi 30 de minute sport în fiecare zi», dar nu prea ştim cum să facem sport”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune că toţi elevii de clasa V-a vor avea manuale şcolare şi a precizat referitor la manualele pentru Educaţie fizică: ”Vedem reclamele «Faceţi 30 de minute sport în fiecare zi», dar nu prea ştim cum să facem sport”.

Ministrul nu a putut să răspundă întrebărilor privind câte săli de sport există, susţinând că ”unele sunt făcute pe bugetele locale, altele pe bugete naţionale, altele pe fonduri europene”, dar că ”oricum nu sunt suficiente”.

Ministrul Liviu Pop a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, câţi copii de clasa V-a vor avea manual de sport şi câţi nu au săli de sport, el răspunzând că ”nu are nicio legătură manualul de sport cu sala de sport”.

”Toţi copiii de clasa V-a vor avea manuale şcolare aprobate de către minister şi publicate de edituri. Vor avea toate manualele necesare. (...) Nu are nicio legătură manualul de sport cu sala de sport, şi cu manual, şi fără manual, sălile de sport trebuie să le facem. Nu vă pot spune cum va arăta la 11 septembrie şcoala, pentru că, aşa cum am spus, sute de şcoli sunt în reabilitare în momentul de faţă, titularizarea s-a terminat abia ieri, urmează etape consecutive, la finalul lui august vom avea o radiografie clară cu profesorii, cu sălile de sport”, a afirmat Liviu Pop. 

Pe acelaşi subiect

La insistenţele jurnaliştilor privind numărul de săli de sport existente, Pop a spus că Ministerul Dezvoltării răspunde de construcţia de săli de sport.

”Nu vă pot da cu exactitate câte săli de sport sunt în ţară, pentru că unele sunt făcute pe bugetele locale, altele pe bugete naţionale, altele pe fonduri europene. O radiografie exactă vom avea la începutul anului şcolar, în perioada 1-11 septembrie, oricum nu sunt suficiente săli de sport”, a mai spus ministrul.

El a precizat că elevii vor avea două ore de Sport pe săptămână. 

Întrebat dacă manualele pentru Educaţie fizică vor ajuta copiii, ministrul a răspuns afirmativ.

”Din ceea ce spun experţii Ministerului Educaţiei, profesorii de Educaţie fizică şi unii elevi, da. Acest manual este un instrument care poate fi folosit cu succes şi de elev, şi de părinte, şi de profesor. Vedem reclamele faceţi 30 de minute sport în fiecare zi, dar nu prea ştim cum să facem sport”, a mai spus Pop.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat pe Facebook că elevii de clasa a V-a vor avea manual şi la Educaţie fizică, fiind deja aprobate manuale pentru această disciplină. Părinţii au criticat decizia, spunându-i ministrului că nu sunt săli de sport, că programa şcolară este oricum prea încărcată, iar ghiozdanele sunt prea grele.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Liviu Pop, despre manualele la Educaţie fizică: "Vedem reclamele «Faceţi 30 de minute sport în fiecare zi», dar nu prea ştim cum să facem sport"