Antena Meniu Search
x

Din toamnă, sportul se învaţă din carte! Elevii claselor a V-a vor avea manual de educaţie fizică

Suntem codaşi la capitolul sport în şcoli, însă de la toamnă, elevii de clasa a cincea vor avea manuale şi la această materie. Guvernanţii s-au gândit ca şi educaţia fizică e obiect de studiu teoretic.

Vezi și

Suntem codaşi la capitolul sport în şcoli, însă de la toamnă, elevii de clasa a cincea vor avea manuale şi la această materie. Guvernanţii s-au gândit ca şi educaţia fizică e obiect de studiu teoretic.

Dorin Stoican este profesor de educaţie fizică şi sport de mai bine de 20 de ani. Şi unul dintre autorii manualului. Îi linişteşte pe părinţii îngrijoraţi.

DORIN STOICAN, autor manual de educaţie fizică şi sport: 

Ora de educaţie fizică şi sport se va desfăşura ca până acum, practic, pe terenul de sport sau în sala de sport, copilul nu va veni cu acest manual la şcoală, nu-l va căra în ghiozdan .

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, statul va plăti pentru manualul de educaţie fizică şi sport.

LIVIU POP, ministrul Educaţiei:

Prin legea Educaţiei Naţionale, la toate disciplinele pot să existe manuale şcolare. Avem 108 titluri de discipline în învăţământul gimnazial, pentru 25 dintre acestea s-au depus oferte de manual, pentru celălalte peste 70 nu s-au depus.

Manualul de sport va contine mişcările specifice încălzirii, sfaturi despre lucrul în echipă, dar şi indicii despre cum îţi poţi face bagajul pentru ora de sport.

IULIAN CRISTACHE,  Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți:

Nu contest calitatea acestui manual,dar nu-şi va găsi utilitatea. Dacă îl foloseşti în timpul orei efectiv, glumind, o să-l legăm de gât cu o frânghie şi în timpul mişcărilor de încălzire o să se uite la el.

Ministrul Educaţiei a semnat forma finală a manualelor şcolare de clasa a V-a pentru șapte discipline, însă părinţii mai pesimişti cred că oricum cei mici nu vor avea manuale pe bănci din primele zile de şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Din toamnă, sportul se învaţă din carte! Elevii claselor a V-a vor avea manual de educaţie fizică