Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Liviu Tudor, despre viitorul muncii și al spațiilor de birouri

Liviu Tudor, fondatorul și președintele Genesis Property, consideră că facilitățile pentru angajați sunt în schimbare, lucru care se reflectă în proiectele imobiliare pentru spații de birouri: „peste 20 de ani nu va mai exista un proiect de birouri fără piscină și spații de co-working”.

de Redactia Observator

la 31.10.2018 , 17:47

Liviu Tudor, despre viitorul muncii și al spațiilor de birouri Liviu Tudor, despre viitor

Liviu Tudor, fondatorul și președintele Genesis Property, consideră că facilitățile pentru angajați sunt în schimbare, lucru care se reflectă în proiectele imobiliare pentru spații de birouri: „peste 20 de ani nu va mai exista un proiect de birouri fără piscină și spații de co-working”.

Un mix între munca la birou și munca la domiciliu

Conceptul de telemuncă devine mai răspândit și în România, iar Liviu Tudor consideră că această tendință se va accentua. Pentru angajați, flexibilitatea de a putea lucra din când în când de acasă este considerată de mulți un beneficiu important. Antreprenorul explică: „Acum cei ce se angajează nu se uita numai la salariu, ci și la lista lungă de beneficii. Printre acestea se numără și dorința de a lucra de acasă 1-2 zile pe săptămână.”

Articolul continuă după reclamă

În unele situații, munca de acasă poate fi chiar mai eficientă decât cea de la birou, eliminând timp neproductiv, cum ar fi cel pe drumul către muncă. În același timp, prea mult timp petrecut acasă poate duce la senzația de izolare, dar și la dificultăți de coordonare cu restul echipei. Importanța spațiilor de birou nu se va diminua în viitor, mai ales că dezvoltatorii se adaptează la noua situație și le oferă motive în plus angajaților să vină la locul de muncă. Pe acest subiect, Liviu Tudor menționează că „noi prin investiții încercăm să oferim facilități care să-i determine să dorească să vină să lucreze de la birou.”

Pe acelaşi subiect

Mai multe spații de colaborare și mai multe experiențe

Companiile care închiriază spații de birouri se orientează către facilități mai complexe, care pot fi folosite pentru atragerea și reținerea talentelor. De aceea, așa cum explică și Liviu Tudor, „chiriașii nu se mai mulțumesc să aibă în apropierea biroului acces la cafenea, sala de sport și restaurant. Oamenii își doresc să le fie livrată o experiență - vor să aibă acces la activități comunitare, să fie conectați atât în lumea digitală, cât și în cea reală. Community spirit devine o parte componentă a spațiilor de birouri”.

Concluzia lui fondatorului este că „peste 20 de ani nu va mai exista un proiect de birouri fără piscină și spații de co-working”. Afirmația antreprenorului subliniază două tendințe importante în viitorul muncii și al spațiilor de birouri: pe de o parte, orientarea către wellness, relaxare și divertisment și, pe de altă parte, nevoia de colaborare. Liviu Tudor a început să pună deja în practică aceste idei, prin investiții care au ca scop dezvoltarea de noi facilități în parcurile de afaceri.

Angajații din cele cinci clădiri de birouri West Gate se pot bucura acum de o facilitate inedită. În luna septembrie, s-a deschis oficial prima piscină exterioară înconjurată de o pistă de alergare și rollerblading dintr-un parc de birouri din România. Genesis Property, companie fondată și controlată de Liviu Tudor, a realizat o investiție de 1,5 milioane de euro pentru crearea acestui spațiu de relaxare.

Liviu Tudor este un om de afaceri român, fondator și președinte al Genesis Property, companie de dezvoltări și investiții imobiliare care deține două parcuri de birouri clasa A în București: West Gate și Novo Park. Acestea reprezintă sediul a numeroase companii, cum ar fi Accenture, Ericsson, Dacia Renault, Ericsson, HP, Luxoft, Carestream, Infineon, Sodexo, Alpha Bank, Siemens, Garanti Bank și UniCredit Bank.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu noile planuri-cadru din educaţie care aduc noi materii precum "cunoaşterea personală" sau "stil de viaţă sănătos"?
Observator » Ştiri sociale » Liviu Tudor, despre viitorul muncii și al spațiilor de birouri