Antena Meniu Search
x

Un urs TERORIZEAZĂ câteva sate din judeţul Sibiu, iar oamenii se tem să mai iasă din casă

Animalele sălbatice continuă să terorizeze oamenii! Pentru că nu au destulă mâncare în pădure, nu mai au nici cea mai mică teamă să atace în mijlocul zilei.

Vezi și

Animalele sălbatice continuă să terorizeze oamenii! Pentru că nu au destulă mâncare în pădure, nu mai au nici cea mai mică teamă să atace în mijlocul zilei. Iar într-o localitate din judeţul Sibiu, un urs de aproximativ o jumătate de tonă a omorât, în aceeaşi zi, 15 oi şi a distrus stupii unui gospodar.

"M-am apropiat până aici. Ursul era la ţarcul ăla. Când am văzut a început să mi se ridice părul, să-mi tremure picioarele. Am început să strig. Am strigat 5 minute." Panica este uriaşă în fiecare seară când urşii coboară să sfârtece animalele oamenilor. Însă localnicii au văzut un singur exemplar. 

"Aici sunt stupii, dincolo am fost eu şi ursul, după gard. La vecini a rupt tot şi la mine  în grădină cu plasă, cu stâlpi, cu tot. Uite cam aşa, 500 de kg are." Un animal periculos în faţa căruia nimeni nu are sorţi de izbândă. 

Niciun gard nu-i stă-n cale ursului flămând. Nici măcar cel electric. A făcut praf 20 de stupi. "Asta e una dintre lăzi. Aşa arată acum. Stupii erau pregătiţi pentru iarnă, aveau mâncare toată iarna. Încerc să salvez din albine ce mai pot." Nu s-a săturat. A ales să mai mănânce şi câteva oi. "Şase, toate erau trântite jos. Erau moarte."

Localnicii nu mai au linişte şi nu ştiu cum să se facă auziţi către autorităţi.

Aceeaşi situaţie este şi în localităţile din judeţul Bacău unde animalele sălbatice fac victime printre oi în fiecare noapte. Oamenii aşteaptă o mână de ajutor din partea autorităţilor, numai că nici acestea nu ştiu cum să procedeze, în condiţiile în care doar un număr limitat de carnivore mari poate fi lichidat de vânători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un urs TERORIZEAZĂ câteva sate din judeţul Sibiu, iar oamenii se tem să mai iasă din casă