Antena Meniu Search
x

Lucian Bălan picase în patima alcoolului și a jocurilor de noroc

Lucian Bălan a avut lumea la picioare, dar a sfârşit singur, în sărăcie. Este povestea tristă a unui jucător de legendă, care a hotărât să îşi ia viaţa. A lăsat un bilet de adio în care le spune celor dragi că i-a iubit, dar că vrea să moară.

Vezi și

 Lucian Bălan a avut lumea la picioare, dar a sfârşit singur, în sărăcie. Este povestea tristă a unui jucător de legendă, care a hotărât să îşi ia viaţa. A lăsat un bilet de adio în care le spune celor dragi că i-a iubit, dar că vrea să moară. Bălan devenise un împătămit al jocurilor de noroc, picase în patima alcoolului, iar acum o lună şi-a pierdut mama. Rămăsese o umbră a fotbalistului care câştiga Cupa Campionilor în '86, cu Steaua.

Echipa de legendă a Stelei, câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni. Fotbalistul în trening care ridică trofeul deasupra capului este Lucian Bălan.

Aseară, fostul mare jucător a hotărât să-şi ia viaţa. La 56 de ani, era singur şi trăia în sărăcie. A fost găsit în garsoniera lui din Baia Mare.

Vă iubesc pe toți, dar aceasta e dorința mea!"

Este mesajul lăsat pentru cei dragi. Fiului şi fostei soţii. Mama lui a murit în urmă cu o lună.

Acum cinci ani, Lucian Bălan a încercat pentru prima dată să se sinucidă. Fusese dat afară din funcţia de antrenor al echipei de juniori a Stelei, era îngropat în datorii şi soţia îi intentase divorţ. Mama lui l-a găsit atunci la timp.

Alcoolul şi jocurile de noroc l-ar fi răpus pe fostul mare jucător. Când s-a lăsat de fotbal, în 1991, s-a apucat de antrenorat. Dar nu a rezistat. S-a angajat ca taximetrist, apoi a încercat o carieră în presa sportivă.

În ultima vreme, Bălan refuza orice fel de ajutor. Victor Piţurcă ar fi fost dispus să plătească 12.000 de euro ca să-l interneze într-un centru de dezalcoolizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Lucian Bălan picase în patima alcoolului și a jocurilor de noroc