Video

Lumina Învierii a adus linişte şi împăcare în sufletele bucureştenilor. Din cauza restricţiilor, locurile în biserici au fost limitate

De Redactia Observator.
Publicat: 02.05.2021, 08:11.
Actualizat: 02.05.2021, 10:29

Este al doilea Paşte de la izbucnirea pandemiei, dar - spre deosebire de anul trecut - credincioşii au avut voie să meargă la biserică, să asiste la slujbă şi să ia Lumina Sfântă. Şi mai toţi românii, orinde s-au aflat, s-au bucurat de Lumina Învierii ca de o reîntoarcere la credinţă. În Bucureşti, preoţii le-au adus oamenilor vestea cea bună, a Învierii. Dar şi un îndemn la răbdare, celor care n-au mai încăput în biserici, din cauza restricţiilor. Vremurile grele nu vor mai dura mult.

Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală a început cu puțin înainte de miezul nopții. Printre primii care au primit lumina sfântă au fost angajaţii de la Ambulanţă, prezenţi pe Dealul Mitropoliei pentru a interveni în cazul în care vreunul dintre miile de credincioşi prezenţi va avea nevoie de ajutor.

Credincioșii au început să se adune cu câteva ore înainte. Au vrut să fie siguri că prind un loc, mai ales că a fost anunțat un număr maxim al celor care pot asista la slujba oficiată de Patriarhul Daniel. La Patriarhie, locurile pentru credincioşi au fost limitate. 500 de persoane puteau sta în piaţetă, iar 70 de persoane aveau loc în interior. Nu toată lumea a prins, însă, loc în curtea Patriarhiei. Acest lucru i-a deranjat pe unii dintre credincioşi.

Citește și:

Masca şi distanţarea socială au fost obligatorii

''Vă rog să mergeţi mai în spate şi încercaţi să păstraţi distanţarea socială, vă rugăm frumos! La un metru şi jumătate!''

''Iubiţi credincioşi, trebuie să respectam regulile impuse de autorităţi şi de aceea fiecare este rugat să rămână la locul unde se află acum. Nu rămâne nimeni fără lumina sfântă de la Ierusalim!''

Preoţii au mers printre credincioşi şi au împărţit Lumina Sfântă.

''Să ne bucurăm de Învierea Domnului şi suntem foarte emoţionaţi, ne place foarte mult să fim aici... este o atmosferă mirifică.''

''Anul trecut a fost un an mai greu, un an în care trebuia să păstrăm distanţa cât mai mult.''

''Pot spune că simţim ca o normalitate, parcă ne-am întors la viaţa de apoi şi acum toate parcă reintră în normal.''

''Acum este o binecuvântare.''

Şi la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, sute de oameni au venit să ia Lumina Sfântă. Toţi credincioşi care s-au adunat aici în curtea Mănăstirii Radu Vodă au aşteptat la locurile lor pentru ca preoţii să ajungă la ei. Întunericul s-a transformat într-o mare de lumină. Lumina Învierii.

După ce Lumina Sfântă a ajuns la toţi credincioşii, slujbele s-au ţinut în interiorul lăcaşurilor de cult, însă, cu respecarea regulilor impuse de pandemie: cu mască şi ditanţare socială.

''Eu am sperat, tot timpul am sperat că o să fie bine şi aşa a fost.''

''Ne punem nădejdea, noi atât putem face. Şi facem ce ţine de noi, restul...Dumnezeu ne păzeşte!''

Toate bisericile din Bucureşti au fost pline în Nopatea Sfântă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.