Program special pentru STB şi Metrorex de Paşte. Cum circulă mijloacele de transport în noaptea de Înviere

De Andreea Anghel.
Publicat: 30.04.2021, 07:37.
Actualizat: 01.05.2021, 10:20

Autorităţile din Bucureşti anunţă că mijloacele de transport ale STB SA vor circula după un program special de Paşte, iar linia de tramvai 41 va funcţiona în noaptea de Înviere. De asemenea, Metrorex anunţă program diferit de sărbători.

''În perioada 30.04.2021 - 03.05.2021, toate liniile de transport public ale STB SA vor funcţiona cu parcul de vehicule programat corespunzător unei zile de duminică. Totodată, în noaptea de Înviere, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte şi cele ale liniei expres 783, precum şi de tramvaiele liniilor 1 şi 10, conform programului obişnuit. Suplimentar, STB SA va menţine în circulaţie, pe parcursul întregii nopţi, tramvaiele liniei 41'', a transmis STB, într-un comunicat de presă.

Graficele de circulaţie pentru fiecare linie de transport sunt publicate pe site-ul STB SA, la secţiunea Trasee. Tramvaiele liniei 41 vor circula la un interval de 35 de minute, iar tramvaiele liniei 1/10 vor funcţiona după programul perioadei de noapte, a decis Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Citește și:

Program special la metrou pentru perioada Sărbătorilor Pascale

De asemenea, Metorex a anunţat program special de sărbători. Astfel, în zilele de 30 aprilie, 1, 2 şi 3 mai 2021, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale, pe toate magistralele.

În noaptea de Înviere, 01/02.05.2021, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 1:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de 20 minute.

Oamenii care merg la Înviere nu trebuie să completeze declaraţie pe proprie răspundere

Credincioşii sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Cu ocazia sărbătoririi Paştelui, restricţiile sunt mai blânde pentru cetăţeni. Mai ales în condiţiile în care rata de incidenţă din Capitală a scăzut, luni, sub 3,5 la mie.

În noaptea de Înviere oamenii vor circula fără declaraţie. În noaptea de Înviere credincioşii pot circula între orele 22:00 şi 5:00. Desigur, este necesar să fie respectată distanţarea socială, trebuie purtată masca sanitară. Clerul va veni în întâmpinarea credincioşilor, astfel încât vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.