Machiajul poate repara orice
Uneori, însă, e nevoie de o cantitate respectabilă de farduri pentru a reuşi să-ţi evidenţiezi trăsăturile
Uneori, însă, e nevoie de o cantitate respectabilă de farduri pentru a reuşi să-ţi evidenţiezi trăsăturile
Dacă primer nu e, nimic nu e! Iar asta ştie orice femeie care se apucă să se machieze. Aşa că nimic nu poate începe fără o bază de machiaj. De obicei, peste primer se dă un fard cât mai neutru, ca să ţină vopselele ce vor fi aplicate ulterior. N-aveţi fard neutru, daţi cu pudră.
Chiar dacă pare prematur, trageţi o dungă neagră la baza genelor superioare şi difuzaţi-o într-o dungă cât mai groasă. Acoperiţi-o puţin cu roz, pentru că arată prea de tot. Ce-a mai rămas neacoperit din banda neagră, acoperiţi cu un fard mov. Mult fard mov. Din ce în ce mai mult fard mov. Încercaţi să faceţi ceva cu linia de demarcaţie dintre farduri. Nu vă poate salva decât o pensulă stufoasă şi oarecum plată.
Cu ajutorul unui şerveţel demachiant, creaţi aşa-numitele aripi. Acum e momentul să folosiţi tuşul. Bineînţeles că negru. Iar primul pas e să faceţi o coadă care să depăşească bine de tot fardurile. Ocupaţi-vă şi de pleoapele inferioare. Adică înnegriţi-le bine cu dermatograf. Acoperiţi dermatograful cu fard mov.
Luminaţi zona de sub sprâncene cu acelaşi roz-bebeluş pe care l-aţi folosit mai devreme. Puneţi-vă genele false şi daţi-vă cu rimel, dar fără să vă vadă nimeni.
A venit partea cea mai grea: machiajul tenului. Nu vă panicaţi şi începeţi cu un corector. Conturaţi-vă faţa cu un fard închis la culoare.
Mult mai bine ca la început, mai ales că ne aminteşte de nemuritorul vers al marelui poet Mihai Eminescu: "Ce-ţi pasă ţie, chip de lut."
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰