Antena Meniu Search
x

Video Mama criminală riscă 20 de ani de închisoare. Surse Observator: Expertiza psihiatrică arată că femeia ştia ce face

Un copil de trei ani a fost ucis în bătaie de mama lui. Totul, sub ochii îngroziţi ai fraţilor mai mari. Dincolo de ororile unei tragedii cum nu ar trebui să existe, sunt cei responsabili care ar fi putut să-l salveze.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 11.05.2021, 19:47

Vezi și

Dar nu au făcut. Băieţelul ucis a fost părăsit la naştere de mamă şi lăsat în grija unui asistent maternal. Apoi, o instanţă a decis că mama e aptă să îl crească. După doar patru luni, timp în care familia a fost monitorizată de Protecţia Copilului, mama îşi loveşte copilul până la moarte. Asistentul social din oraş recunoaşte: existau semne ale violenţei femeii, dar nu... exagerate.

1 februarie 2021. Într-un acces de furie, femeia de 26 de ani se năpusteşte asupra fiului cel mic şi îl loveşte sălbatic. Sora şi fratele mai mari sunt martori neputincioşi la crima înfiorătoare. Când vede că micuţul nu se mai ridică de la pământ, tânăra sună la 112. O oră s-au chinuit salvatorii să îl readucă la viaţă. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: "Imediat după moartea copilului, femeia le-a povestit anchetatorilor că pruncul s-a jucat, a alunecat şi s-a lovit la cap".

Însă pe trupul copilului de doi ani şi cinci luni erau urme de lovituri şi muşcături. Rezultatul necropsiei confirmă bănuielile anchetatorilor: băiatul a suferit o moarte violentă. Mama dă vina pe copii. Le povesteşte anchetatorilor că se bat între ei. După zile de chin, fiica cea mare a femeii dezvăluie unui psiholog ororile trăite: mama ei este cea care i-a ucis fratele. 

Pe acelaşi subiect

Valerică Vasîi – prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău: "Procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, respectiv violenţă în familie". 

Reţinută după o lună

Femeia a fost reţinută la o lună şi cinci zile după ce şi-a ucis fiul. Timp în care, în mod absurd,  ceilalţi doi copii au rămas în grija ei. 

Mihaela Săhlean - psiholog: "Din reacţia de a produce în continuare vătămări copilului, muşcându-l astfel încât să îşi dea seama dacă a murit sau nu e o reconfirmare a unor turlburări psihice".

Potrivit surselor Observator, expertiza psihiatrică de la Spitalul Săpoca arată că femeia ştia ce face în momentul în care şi-a lovit fiul şi va fi arestată preventiv. Riscă să stea mai bine de 20 de ani în închisoare. 

Tragedia ar fi putut fi prevenită. Toţi cei care puteau să intervină şi să apere copilul, au eşuat însă. 

Femeia şi-a abandonat la naştere fiul. Motivul: nu era al partenerului actual, iar bărbatul nu voia să îl recunoască. 

Roxana Kovacs, DGASPC Buzău: "Minorul a beneficiat de măsură de protecţie la asistent maternal profesionist încă de la naştere". 

În septembrie anul trecut, mama-ucigaşă a câştigat în instanţă dreptul de a-şi lua copilul înapoi. Micuţul a rezistat patru luni în grija ei. Patru luni în care statul a fost cu ochii pe ea. 

Roxana Kovacs, DGASPC Buzău: "A fost reintegrat în familie prin sentinţă civilă, urmată de o perioadă de monitorizare în care nu au fost identificaţi factori de risc". 

Ion Ştefan, asistent social Primăria Pogoanele: - "Au existat semne de violenţă?

- Nu, nu, nu, nu!

- Nu am făcut eu evaluarea, DGASPC a făcut-o.

- Cu ajutorul dumneavoastră

- Altfel nu era reintegrat minorul în familie!

- Existau semne de violenţă?

-Nu exagerat...".

Ce înseamnă exagerat pentru un funcţionar responsabil să apere copiii, e greu de spus. Psihologii  sunt siguri că femeia are un istoric de comportament abuziv. 

Istoric de comportament abuziv

Mihaela Săhlean - psiholog: "A omorî în bătaie într-o furie necontrolată foarte probabil asupra copiilor a mai avut abuzuri". 

Nepotul concubinului: "Avea probleme de sănătate....cu capul. Mai fusese internată? Da, a fost. După ce a avut primul copil atunci a început să aibă problemele astea psihiatrice".

Mama-ucigaşă a devenit pentru prima dată mamă când era ea însăşi un copil, la 15 ani. 

Mihaela Săhlean - psiholog: "E posibil să fi suferit nişte traume pentru că s-a trezit un copil cu un copil. Aici ar fi fost rolul DGASPC să intervină şi să monitorizeze o mamă atât de tânără, o implicare serioasă în acest sens ar fi putut să însemne un copil în viaţă azi". 

Şi alţi doi copii fără traume. Fiica femeii este acum în grija statului, iar celălalt fiu este crescut de bunica paternă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Mama criminală riscă 20 de ani de închisoare. Surse Observator: Expertiza psihiatrică arată că femeia ştia ce face