Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"

Este dramă cumplită într-o localitate din Bacău. Cinci adolescenţi au murit înecaţi în râul Siret după ce, potrivit martorilor, ar fi încercat să-şi salveze prietenii care erau la un pas să se înece. Însă au fost ei luaţi de curenţi.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 02.08.2021, 20:43

Vezi și

Singurii supravieţuitori ai tragediei şi salvatorul lor au făcut mărturisiri de-a dreptul cutremurătoare despre ce s-a întâmplat în momentele fatale. 

Erau opt, cu toţii. Când să plece spre casă, doi dintre ei au alunecat pe mal şi au strigat după ajutor. 

Prietenii lor au format un lanţ uman şi au încercat să-i tragă afară, dar au căzut, rând pe rând, în apă.

Alexandru, unul din tinerii pe care au încercat să-l salveze, şi Cosmin, ultimul din lanţ, au fost singurii care au scăpat cu viaţă. 

Pe acelaşi subiect

Alexandru Fătu, supravieţuitor 18 ani: "S-au prins unii de alţii şi când ne-a tras, eu am dat drumul la un moment dat, să nu-i tragă pe toţi după mine. Din păcate, n-am mai văzut nimic după aceea. Îi vedeam pe toţi că se scufundă". 

Supravieţuitor 16 ani: "Eu am intrat ultimul în apă şi am reuşit să mai ies eu cu încă un băiat. Când am ieşit, nu mai era niciunul pe mal".

Au fost salvaţi de al 8-lea adolescent care a rămas pe mal. Le-a întins un prosop şi un băţ ca să se prindă.

Salvator, 17 ani: "Când am văzut că se duc în jos şi s-a lăsat liniştea, m-am dus spre ei. Mai erau doar doi dintre ei. Pe restul nu-i mai vedeam". 

Părinţi, bunici, fraţi, surori, cu toţii s-au prăbuşit când au văzut trupurile aduse la mal de pompieri.

Filmul unei tragedii uriaşe

Reamintim că cinci adolescenţi şi-au pierdut viaţa, duminică seara, după ce au intrat să se scalde în apele râului Siret şi nu au mai putut să iasă la suprafaţă. Făceau parte dintr-un grup de şapte prieteni care veniseră din judeţul Neamţ într-o localitate din Bacău. 

Cei doi rămaşi în viaţă au chemat ajutor, însă salvatorii n-au mai putut face altceva decât să scoată la suprafaţă trupurile neînsufleţite. Familiile adolescenţilor, dar şi martorii au aşteptat ore în şir pe malul Siretului un semn de la salvatori. Mai multe echipaje de pompieri, medici şi scafandri din Neamţ şi Bacău au sosit de urgenţă în comuna băcăuană Filipeşti, unde tinerii veniseră la scăldat. Şapte au intrat în apă. Doar doi au mai ieşit.

Toţi cei şapte adolescenţi erau din judeţul Neamţ şi n-ar fi cunoscut zona în care au mers la scăldat. Doi dintre ei aveau 14 ani, alţi doi 17 ani, iar celălalt 18 ani. După mai multe ore de căutări, scafandrii au început să scoată, unul după altul, trupurile la suprafaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"