Antena Meniu Search
x

Consiliul Superior al Magistraturii are un nou preşedinte

Magistraţii au şefi noi. Consiliul superior şi-a ales astăzi noua conducere.

Vezi și

Magistraţii au şefi noi. Consiliul superior şi-a ales astăzi noua conducere. Şeful Statului a ţinut să ia parte la şedinţă, unde a transmis mesaje dure referitoare la legile justiţiei.  A primit însă şi reproşuri din partea unor magistraţi. La final, ministrul Justiţiei a aruncat bomba: decizia referitoare la revocarea Codruţei Koveşi din funcţie a fost luată! 

"Justiţia este un serviciu în slujba cetăţeanului şi acest lucru trebuie să conteze şi în continuare." Este primul mesaj al judecătoarei în calitate preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Simona Marcu a fost desemnată şefa magistraţilor cu 11 voturi. Vine de la secţia contencios- administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar în calitate de membru CSM a avizat favorabil legile justiţiei. 

Vicepreşedinte a fost ales Codruţ Olaru, avansat în grad de general de Traian Băsescu. Nu a primit niciun vot din partea colegilor lui procurori. A fost ales de judecători. Au fost 10 voturi pentru, 9 împotrivă. 

Klaus Iohannis a participat la şedinţă, unde a criticat din nou legile Justiţiei. Şeful statului şi-a manifestat dorinţa unei schimbări în Constituţie. 

Discursul preşedintelui a stârnit şi dezamăgiri în rândul membrilor CSM. Preşedinta Asociaţiei Magistraţilor i-a transmis că  profită de întâlnire ca să-şi atace adversarii politici. 

La plecare, Ministrul Justiţiei a anunţat că a luat o decizie în privinţa Laurei Codruţa Kovesi. Decizia pe care o va anunţa vine după controlul Inspecţiei Judiciare, de anul trecut, de la DNA, când inspectorii au găsit dosare ţinute cu anii la sertar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Consiliul Superior al Magistraturii are un nou preşedinte