Antena Meniu Search
x

Mesajul unui medic ATI: ”Mai bine respectăm niște reguli, decât să ajungem cu o sondă în gât, sau într-un sac negru”

Medicul ATI Amin Zahra a transmis un mesaj dur românilor, în pragul sărbătorilor de iarnă, când riscul ca măsurile de protecție împotriva noului coronavirus este cel mai mare. Medicul Amin Zahra face apel la responsabilitate și precauție în ceea ce privește felul în care vom petrece de sărbători.

De Ana Maria Ghiarasim la 17.12.2020, 09:33
Mesajul medicului Amin Zahra în pragul sărbătorilor de iarnă
Mesajul medicului Amin Zahra în pragul sărbătorilor de iarnă - Facebook/ Amin Zahra
  • Medicul Amin Zahra atrage atenția că între respectarea tradițiilor și a rămâne sănătoși, este mai important să alegem cea de-a doua variantă.
  • Amin Zahra este medic ATI la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Amin Zahra spune, într-o postare pe Facebook, ca între respectarea tradițiilor și a rămâne sănătoși, ”este mai important să alegem cea de-a doua variantă”.

”Poate că a venit momentul să înțelegem că este o sărbătoare spirituală  și nu o nebunie generalizată, o cheltuială inutilă cu o cină demnă de Spitalul de Urgență. Este o perioadă grea, și e greu să ne abținem de la niște obiceiuri, vizite, tradiții...Doar că, gândiți-vă, mai important este să rămânem sănătoși, să trecem peste pandemia asta. Sărbători vor mai fi, și ar fi păcat, ca la anul, la masa de Crăciun să fie cu o farfurie mai puțin, doar pentru că “ne-am săturat” de restricții”, a scris Amin Zahra, pe Facebook.

Medicul atrage atenția că oricine este în pericol să facă o formă gravă a bolii, nu doar cei bătrâni.

”Dacă acum câteva luni păreau că mor doar cei în vârstă, cu alte boli, acum e un fel de ruletă rusească, unde oricine este expus la acest risc. Am avut un pacient, un domn în vârstă de 42 de ani, care după ce și-a revenit din comă indusă și a fost detubat, primului lui gând a fost “oare ce face fiica mea de șase ani? Doar pe ea am visat-o cât timp am fost intubat”, a mai scris medicul.

Vom trece peste pandemia asta, dar până atunci nu merită să-ți riști viața pentru nimic în lumea asta, mai bine respectăm niște reguli simple, decât să ajungem cu o sondă în gât sau și mai tragic “ambalați” într-un sac negru. Eu vă doresc și îmi doresc sărbători liniștite, cu multă sănătate!”, este mesajul medicul Amin Zahra.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mesajul unui medic ATI: ”Mai bine respectăm niște reguli, decât să ajungem cu o sondă în gât, sau într-un sac negru”

Breaking News

Apartamente distruse și mașini avariate. Explozie puternică la Suceava

Apartamente distruse și mașini avariate. Explozie puternică la Suceava