Antena Meniu Search
x

Mezeluri din carne de vânat, la mare căutare înainte de Sărbători

Însă nu doar struţul îi face concurenţă porcului! Mai ales că nu toată lumea preferă gustul cărnii acestei păsări enorme.

Vezi și

Însă nu doar struţul îi face concurenţă porcului! Mai ales că nu toată lumea preferă gustul cărnii acestei păsări enorme. Însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre carnea de vânat. Aceasta este foarte sănătoasă, fragedă şi nu pică greu la stomac. Iar mezelurile făcute din vânat sunt absolut delicioase. 

În mijlocul Munţilor Harghitei, în localitatea Izvoarele, este Centrul de vânătoare. 300 de hectare pe care cresc peste 600 de animale sălbatice, mufloni, cerbi, căprioare şi porci mistreţi. Acestea sunt materia primă pentru cele mai căutate produse vânătoreşti. Cerbul este în topul preferinţelor cumpărătorilor, iar în această perioadă fabrica nu mai face faţă comenzilor. Sunt aproape 30 de tipuri de mezeluri. 

Salamul de cerb are gust nobil, iar pe masa de Crăciun va stârni curiozitatea invitaţilor. Angajaţii fabricii lucrează la foc continuu. Şi au şi un produs nou, care a fost primit foarte bine pe piaţă: "Este pulpă de mistreţ. O lună de zile a stat la maturare şi la sare şi aucm e la uscare."

Printre preferatele românilor sunt şi mezelurile din carne de cal. Producătorii au şi reţete unice, cum ar fi rulada umplută cu boia şi condimente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mezeluri din carne de vânat, la mare căutare înainte de Sărbători