Antena Meniu Search
x

Mezelurile tradiţionale, scumpite cu peste 30% de Crăciun din cauza pestei porcine

De Crăciun, românii vor mânca tobă, lebăr sau cârnaţi numai de poftă, pentru că producătorii scumpesc din nou mezelurile tradiţionale. Faţă de sărbătorile trecute, vom plăti cu peste 30% mai mult pentru un kilogram de carne. De vină este pesta porcină care a făcut ravagii, spun producătorii.

de Redactia Observator

la 01.11.2019, 21:16

Vezi și

De Crăciun, românii vor mânca tobă, lebăr sau cârnaţi numai de poftă, pentru că producătorii scumpesc din nou mezelurile tradiţionale. Faţă de sărbătorile trecute, vom plăti cu peste 30% mai mult pentru un kilogram de carne. De vină este pesta porcină care a făcut ravagii, spun producătorii. Deja, şoriciul a ajuns să coste 150 de lei pe kilogram.

Crăciunul fără tobă, lebăr, caltaboşi, ori tradiţionalii cârnaţi din carne de porc este de neînchipuit, aşa că producătorii pregătesc marfa încă de pe acum. 

Doar că anul acesta, din cauza pestei - care a afectat 25 de judeţe - mezelurile sunt adevărate delicatese. Preţurile au crescut deja, iar producătorii spun că până la sărbători vor aplica noi majorări. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acum, un kilogram de tobă costă 40 de lei, lebărul 35, iar kilogramul de şorici a ajuns aproape la fel de scump ca un gram de aur

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O delicatesă produsă tot mai rar în România, la fel ca toate celelalte preparate tradiţionale din porc. Pentru că pesta a închis multe ferme autohtone, însă apetitul românilor pentru această carne a rămas la fel, am ajuns să importăm două treimi din cât consumăm.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Numai anul trecut, România a importat carne de porc în valoare de 520 de milioane de euro, cu 10% mai mult faţă de anul precedent. Cea mai mare parte vine din Spania, Germania si Ungaria, potrivit datelor Eurostat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mezelurile tradiţionale, scumpite cu peste 30% de Crăciun din cauza pestei porcine