Antena Meniu Search
x

Patronul de la Omnia Turism ar fi pierdut 8 milioane de euro la bursă, acesta fiind motivul pentru care s-a sinucis

Aproape 9.000 de români au fost înşelaţi în cea mai mare fraudă din istoria turismului românesc.

Vezi și

Aproape 9.000 de români au fost înşelaţi în cea mai mare fraudă din istoria turismului românesc. Au rămas fără bani, fără vacanţe, iar câteva sute de persoane sunt abandonate în străinătate. Patronul de la Omnia Turism ar fi jucat banii lor la bursă. Doar paguba pentru vacanţele vândute în avans ajunge la aproape 8 milioane de euro. Sinuciderea lui George Negru declanşează o criză uriaşă. Ministerul Turismului pasează reponsabilitatea. Avem o lege care guvernează agenţiile de turism, dar practic nu ajută niciun client. 

"Este cea mai mare pagubă realizată de o agenţie de turism, de după revoluţie încoace.", spune ministrul Turismului. Disperaţi că au pierdut mii de euro, zeci de păgubiţi au luat cu asalt sediul agenţiei Omnia Turism. 

O pensionară din Republica Moldova a pus bani la puşculiţă o jumătate de an pentru o excursie în Elveţia. A venit într-un suflet la Bucureşti când a auzit de sinuciderea misterioasă a patronului agenţiei. În urmă cu două zile, George Negru s-a aruncat de la etajul 9 al blocului în care locuia. Motivul ar fi, potrivit unor surse, dezastrul financiar în care s-a scufundat. Ar fi pierdut sume fabuloase la bursă. 

Peste 8.500 de oameni sunt la fel de disperaţi. Au pierdut şapte milioane şi jumătate de euro. Aveau cumpărate vacanţe pentru anul viitor. 

Cei peste 8.500 de turişti înşelaţi riscă să nu-şi mai vadă vreodată banii daţi. Agenţiile turoperatoare au o asigurare de 50.000 de dolari, indiferent de numărul clienţilor. Şi este doar pentru faliment. În cazul Omnia Turism, ar fi cât 10 vacanţe în Asia. 

George Negru îşi fidelizase clienţii, în special oameni în vârstă. Era pe piaţă de 25 de ani. Surse din anchetă spun că aproape toţi banii pierduţi erau împrumutaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Patronul de la Omnia Turism ar fi pierdut 8 milioane de euro la bursă, acesta fiind motivul pentru care s-a sinucis