Antena Meniu Search
x

Milionarul Dumitru Bucşaru, după gratii

Omul de afaceri şi fostul patron al clubului de fotbal Unirea Urziceni Dumitru Bucşaru a fost luat cu mascaţii, dus la audieri şi reţinut

Vezi și

Omul de afaceri şi fostul patron al clubului de fotbal Unirea Urziceni Dumitru Bucşaru a fost luat cu mascaţii, dus la audieri şi reţinut

Poliţiştii au vrut să afle cum a reuşit să golească 170 de vile, din complexul său rezidenţial de lângă Bucureşti, deşi firma sa, care a ridicat ansamblul, era în insolvenţă. Milionarul a luat din case caloriferele şi căzile şi le-a vândut.

Anchetatorii spun că Bucşaru i-a împiedicat pe creditori să-şi recupereze daunele.

Afacerile imobiliare l-au adus pe Dumitru Bucşaru în birourile poliţiştilor. Totul i se trage de la complexul rezidenţial pe care l-a construit în comuna 1 Decembrie. Pentru ansamblul cu 700 de case, care se întinde pe 120 de hectare, Bucşaru a luat un credit de 30 de milioane de euro. A avut clienţi celebri. Mai ales din lumea fotbalului - Meme Stoica sau Dan Petrescu. Dar multe vile au rămas nevândute, iar firma a intrat insolvenţă. Anchetatorii susţin că Bucşaru a intrat cu angajaţii săi, în casele rămase fără proprietar.

Din fiecare vilă au dispărut caloriferele, centrala termică şi obiectele sanitare - căzi şi chiuvete. Până şi geamurile au fost scoase. Dintr-una dintre locuinţe a fost luată şi o staţie de epurare. Pentru a putea să vândă bunurile, Bucşaru ar fi falsificat mai multe acte. Valoarea prejudiciului ajunge la 1 milion şi jumătate de lei.

În 2013, cântăreţul Liviu Guţă, care locuieşte în ansamblu, îl acuza pe Bucşaru că îşi bate joc de proprietarii caselor. Că îi lasă fără curent şi le permite accesul în complex, doar pe unde vrea el.

Bucşaru a devenit cunoscut dupa ce a preluat echipa Unirea Urziceni în Divizia B şi a dus-o până în Liga Campionilor. În 2010, avea o avere estimată la 22 de milioane de euro. Investea mult în fotbal şi făcea afaceri de anvergură. Imperiul lui financiar a început să se clatine după criza economică. În 2011 a divorţat de cea de-a doua soţie, cu care a împărţit şi averea, dar şi datoriile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Milionarul Dumitru Bucşaru, după gratii