Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri suplimentare pentru limitarea epidemiei de rujeolă

7 decese din cauza rujeolei, 1725 de cazuri şi 32 de judeţe afectate. E bilanţul epidemiei de rujeolă în România. Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri pentru limitarea epidemiei.

Vezi și

7 decese din cauza rujeolei, 1725 de cazuri şi 32 de judeţe afectate. E bilanţul epidemiei de rujeolă în România. Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri pentru limitarea epidemiei.

Prima se referă la coborârea vârstei de vaccinare cu prima doză de vaccin ROR la 9 luni. Potrivit oficialilor români, decizia a fost luată pentru că "principala caracteristică a actualei epidemii de rujeolă este că afectează și copiii cu vârsta sub un an".

A doua măsură vizează realizarea cât mai repede, "a recuperării copiilor din grupa de vârstă sub cinci ani care nu au nicio doză de vaccin și a copiilor din grupa de vârstă 5-9 ani care nu au două doze de vaccin ROR conform Calendarului Naţional de Vaccinare". 

Potrivit comunicatului, "medicii de familie au început catagrafierea copiilor eligibili între 9 luni şi 9 ani complet nevaccinaţi cu ROR şi pe cei cu vârsta între 5 şi 9 ani care au o singura doză de vaccin. În plus, acolo unde este posibil, asistenții comunitari și mediatorii sanitari au început deja convocarea copiilor la cabinete".

Pe acelaşi subiect

"Stocurile de vaccin ROR sunt suficiente în acest moment, atât pentru vaccinările suplimentare cât şi pentru cele la termen. Astfel, la nivel naţional sunt disponibile în jur de 300 de mii de doze de vaccin ROR", spune Ministerul Sănătăţii.

Conform estimărilor oficiale, în România sunt 1.725 de cazuri şi există 7 decese confirmate, dintre care 3 la copii sub vârsta de un an. Sunt 32 de judeţe cu cazuri de rujeolă, cele mai multe în Arad (454), Mureş (238) şi Timiş (240).

"Limitarea epidemiei de rujeolă nu se poate face decât cu ajutorul părinților care înțeleg responsabilitatea pe care o au în a-și proteja copii împotriva acestei boli care îi poate ucide sau afecta pe viață. Vaccinul este singura armă eficientă cu care se poate lupta împotriva acestei boli grave", precizează ministerul, în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri suplimentare pentru limitarea epidemiei de rujeolă