Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătăţii, executat silit pentru 4 milioane euro pentru incendiul de la Maternitatea Giuleşti

Ministerul Sănătăţii a primit o somaţie de executare silită pentru întreaga sumă de peste 4 milioane de euro care trebuie plătită ca daune în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, din 2010, în urma căruia şi-au pierdut viaţa şase bebeluşi

Ministerul Sănătăţii a primit o somaţie de executare silită pentru întreaga sumă de peste 4 milioane de euro care trebuie plătită ca daune în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, din 2010, în urma căruia şi-au pierdut viaţa şase bebeluşi

Executarea silită ar urma să aibă loc marţi, la ora 10.00, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Ea a precizat că ministerului îi revenea să plătească a 12-a parte din suma de aproximativ 4 milioane de euro, pe care instanţa a stabilit-o cu titlul de despăgubiri pentru familiile bebeluşilor care au murit sau au fost răniţi în incendiu.

Executorii somează însă ministerul să plătească întreaga sumă, pe baza unei alte decizii, pe care instituţia o va contesta.

"Vrem să plătim partea care ne revine şi nu ne opunem ca oamenii să îşi primească drepturile. Dar este imposibil să plătim noi întreaga sumă", a spus Oana Grigore, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a dat, pe 2 aprilie, sentinţa definitivă în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Judecătorii i-au obligat, în solidar pe inculpaţii Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu", Florentina Cîrstea, Gigel Oprea şi Bogdan Marinescu, iar Maternitatea Giuleşti în solidar cu părţile responsabile Ministerul Sănătăţii şi Municipiul Bucureşti - prin primarul general, la plata mai multor sume de bani, totalizând 4.231.500 de euro.

Asistenta Florentina Cîrstea, care era de serviciu, dar nu se afla în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi când a izbucnit incendiul, a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare cu executare.

Fostul manager al maternităţii Bogdan Marinescu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea la un an de închisoare cu suspendare.

Incendiul a izbucnit în 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Sănătăţii, executat silit pentru 4 milioane euro pentru incendiul de la Maternitatea Giuleşti