Antena Meniu Search
x

Ministrul Justiţiei poate declanşa procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi

"Ceva este în neregulă la DNA", o spune chiar ministrul Justiţei. Tudorel Toader va hotărî dacă Laura Codruţa Kovesi va rămâne în funcţie.

Vezi și

"Ceva este în neregulă la DNA", o spune chiar ministrul Justiţei. Tudorel Toader va hotărî dacă Laura Codruţa Kovesi va rămâne în funcţie. Deocamdată, analizează raportul comisiei care a făcut controlul. I-a apărat pe inspectorii care au criticat modul în care dosarele sunt ţinute la sertar. Şi a anunţat că nu vrea să mai vadă procurori din CSM care se transformă în avocaţi.

Însă, doar ministrul poate declanşa procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. În faţa secţiei pentru procurori, a vorbit despre problemele grave identificate la DNA. Aşa cum reiese şi din raportul Inspecţiei Judiciare.  

"Eu am o nedumerire. Să ai dosar din 2004, de 13 ani, şi să nu fie rezolvată decât prin conexare în 2017... din 2004 se prescrie de atâtea ori... adică e ceva în neregulă acolo!", spune Tudorel Toader. 

Deranjat că până acum nu a fost invitat la şedinţele în care se discută pe marginea raportului, Tudorel Toader vorbeşte cu prudenţă despre ceea ce ar urma să decidă. Însă, tonul este ferm: "Voi evalua şi voi trage o concluzie finală."

Pe acelaşi subiect

Este nemulţumit şi de modul în care a fost formată echipa de control: "Noi cu şase inspectori din care trei în stânga, trei în dreapta, rămânem într-o stare de dubiu pe care trebuie s-o depăşim." 

Din cei şase inspectori, trei dintre ei au constat că la DNA sunt dosare care zac în sertare procurorilor cu anii. Laura Codruţa Kovesi a folosit, până acum, tehnica bileţul în apărarea ei: "Am aici un bileţel. Se vede cu ochiu liber că sunt trecute două numere de dosare, unul este extrem de important."

Cum nu există o majoritate care să încline balanţa, Tudorel Toader a luat apărarea inspectorilor care au efectuat controlul la DNA. Şi a cerut ca astfel de controale să se repete la fiecare patru ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Justiţiei poate declanşa procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi