Antena Meniu Search
x

Record de pelerini la Iaşi, în săptămâna în care credincioşii s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva

Uriaşul pelerinaj de la Iaşi a luat sfârşit. Peste 300.000 de oameni s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Recordul de credincioşi a fost ma

Vezi și

Uriaşul pelerinaj de la Iaşi a luat sfârşit. Peste 300.000 de oameni s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Recordul de credincioşi a fost mană cerească pentru hotelieri. E cea mai profitabilă perioadă din an pentru ei. În schimb, micii comercianţi s-au plâns că pelerinii care vin să se închine la moaşte au tot mai puţini bani.

Pe lângă cartea de rugăciuni, cruce sau mătănii, fiecare pelerin are în mână hârtia cu acatiste. Dar şi portofelul. 

Peste 650.000 de euro au lăsat pelerinii doar în cutia milei, potrivit estimărilor. Comercianţii au încercat să fie cât mai inventivi ca să mai scoată şi ei un ban de la credincioşi.

Cei care s-au lăsat ispitiţi de tarabele de lângă Catedrală au mai scos din buzunar alte sute de lei.

Pe acelaşi subiect

Comercianţii se plâng, însă, de vânzări, în ciuda recordul de pelerini: 300.000 de oameni în şapte zile. 

Cei mai câştigaţi au fost hotelierii: "Plin, plin, cum ne aşteptam, de fapt, în 10-15 am fost suta la suta și din păcate, nu am mai putut onora nimic din ce înseamnă suplimentare."

Preţurile au pornit de la 150 de lei pentru o cameră dublă, la trei stele, şi au ajuns până la 900 de lei, pentru un apartament la un hotel de patru stele. Pelerinii care s-au cazat la pensiuni au plătit între 90 şi 150 de lei pe noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Record de pelerini la Iaşi, în săptămâna în care credincioşii s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva