Antena Meniu Search
x

MODIFICĂRI IMPORTANTE! Ce se va întâmpla cu PENSIILE, de la 1 iulie. Anunţul de ULTIMĂ ORĂ făcut de ministrul Muncii

Ministrul Muncii a făcut un anunţ important, aseară, în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", de la Antena 3. În ciuda avertismentelor Fondului Monetar Internaţional, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că nu renunță la majorarea punctului de pensie.

Ministrul Muncii a făcut un anunţ important, aseară, în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", de la Antena 3. În ciuda avertismentelor Fondului Monetar Internaţional, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că nu renunță la majorarea punctului de pensie.

Astfel, potrivit ministrului Muncii, de la 1 iulie, punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei.  

"Avem de la 1 ianuarie creşteri de 5,25% pentru toţi pensionarii, de la 1 martie indemnizaţia socială minimă a crescut de la 400 la 520 de lei, iar de la 1 iulie, punctul de pensie va ajunge la 1000 lei", a declarat Vasilescu.

În medie, anul acesta va fi o creştere cu 20% a pensiilor. 

Pe acelaşi subiect

Lia Olguţa Vasilescu a spus că nu se pune problema amânării acestei creşteri, a legii salarizării salarizării unitare sau a celorlalte măsuri asumate prin programul de guvernare. 

De asemenea, ministrul Muncii mai declarat, duminică seară, că, potrivit proiectului legii salarizării unitare, în anul 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro pentru un medic de la ATI.

Vasilescu a spus că pentru legea salarizării lucrează cu specialişti care sunt în domeniu de dinainte de 1989.

”Lucrăm cu specialişti care încă înainte de 1989 au lucrat la legea salarizării unitare. Mulţi spun că legea de pe vremea lui Ceauşescu era de fapt cea mai bună, pentru că ştiai de unde pleci şi unde trebuie să ajungi la capătul carierei.

Încercăm să aplicăm principiile bune din toate celelalte legi ale salarizării şi să o aplicăm. La ora actuala sunt câteva mii de bugetari care au salarii mai mari decât preşedintele României, ceea ce nu este în regulă”, a afirmat ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că preşedintele va avea un salariu de 18.000 de lei, fiind urmat de preşedinţii Parlamentului, premierul, preşedintele ICCJ, preşedintele CCR, apoi de medici şi judecători.

Ministrul Muncii a mai explicat că, în tot sistemul bugetar, funcţiile de conducere vor fi peste funcţiile de execuţie ca nivel al salarizării. Astfel, medicii şi judecătorii vor fi urmaţi, ca nivel al salariului, de persoanele cu funcţii de conducere, persoanele cu foarte multă vechime, rectori, chestori din poliţie şi generali din armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » MODIFICĂRI IMPORTANTE! Ce se va întâmpla cu PENSIILE, de la 1 iulie. Anunţul de ULTIMĂ ORĂ făcut de ministrul Muncii