Antena Meniu Search
x

VEŞTI PROASTE din Marea Britanie! Noi OBLIGAŢII pentru ROMÂNI, dacă vor să rămână în Regat, după BREXIT. Avocat: "Va fi un COŞMAR!"

Odată cu ieşirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în Regat au loc mutări importante şi se iau decizii care afectează milioane de oameni. O astfel de decizie îi vizează pe cetăţenii europeni care locuiesc în Marea Britanie şi care vor să rămână aici şi după Brexit.

Odată cu ieşirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în Regat au loc mutări importante şi se iau decizii care afectează milioane de oameni. O astfel de decizie îi vizează pe cetăţenii europeni care locuiesc în Marea Britanie şi care vor să rămână aici şi după Brexit.

Potrivit The Indepenedent, aceştia vor fi obligaţi să completeze un formular de 85 de pagini, şi în plus, vor fi nevoiţi să plătească taxe ce pot ajunge la câteva sute de lire sterline.

Premierul britanic Theresa May a refuzat în mod repetat să le garanteze celor 3 milioane de cetăţeni europeni că vor putea să rămână în Marea Britanie după Brexit.

Pe acelaşi subiect

Miniştrii britanici au insistat asupta faptului că aceste garanţii nu vor fi făcute decât în momentul în care şi celelalte ţări membre UE promit că le vor acorda britanicilor dreptul de şedere, după ce aceştia părăsesc blocul comunitar.

În urma presiunilor, dar şi a deciziei din Camera Lorzilor de la începutul lunii, Executivul britanic a fost nevoit să le garanteze imigranţilor acest drept. 

Nu oricum, însă. Cei care vor dori să rămână în Regat, după Brexit, vor fi obligaţi să completeze un formular de 85 de pagini, alături de multe alte documente, între care dosarele financiare, scrisori de recomandare de la angajatori şi detalii cu privire la fiecare ieşire şi sosire în Marea Britanie, chiar şi pentru o vacanţă, din momentul în care au venit în Regat.

Taxa de procesare a aplicaţiei este de 65 de lire sterline, ceea ce înseamnă că o persoană care aplică pentru mai mulţi membri ai familiei va trebui să achite câteva sute de lire sterline, asta fără a socoti onorariul pentru avocaţi şi contabili. Onorariu care, în cazul unui avocat, poate ajunge până la 1000 de lire sterline.

"Când cineva îmi cere ajutorul în această problemă, nici măcar nu pomenesc de onorariu. Pur şi simplu refuz pentru că ştiu că va urma un coşmar", a declarat, pentru Financial Times, Sebastian Derwisinski, un avocat din Northampton.

Cererea de şedere permanentă, care este o condiţie obligatorie pentru a obţine cetăţenia britanică, a fost introdusă la sfârşitul anului 2015, ca parte a modificărilor aduse de David Cameron.

Până atunci, cetăţenilor UE li se acorda în mod automat rezidenţă dacă locuiau în continuu în Marea Britanie, timp de 5 ani.

Mii de oameni au protestat sâmbătă împotriva ieşirii Marii Britanii din UE

Cu patru zile înainte ca premierul Theresa May să declanşeze ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, mii de persoane au ocupat străzile londoneze pentru a protesta faţă de Brexit. 

Marşul ”Uniţi pentru Europa” era programat să se încheie în piaţa Parlamentului, unde patru persoane şi-au pierdut miercuri viaţa, după ce atacatorul Khalid Masood a intrat cu maşina în trecătorii de pe podul Westminster.

Protestatarii şi-au început marşul pro-european cu un minut de linişte în memoria victimelor atentatului de la Londra.

Aceştia au fluturat drapelul Uniunii Europene şi au scandat lozinci, precum ”Deci care este planul?” şi ”Opriţi Brexit-ul”.

Un protestatar a ridicat o pancartă cu mesajul ”La mulţi ani, UE”, făcând referire la aniversarea a şase decenii de la semnarea Tratatului de la Roma.

”Cu un vot atât de strâns, nu înţeleg cum cineva ar putea să spună că asta este dorinţa poporului. Avem atât de multe de pierdut din punct de vedere politic, financiare, dar şi în ceea ce priveşte protecţia mediului”, a declarat Joss Dennis din Bristol.

Premierul May urmează să invoce pe 29 martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care va declanşa în mod formal procedura de retragere a Marii Britanii din UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » VEŞTI PROASTE din Marea Britanie! Noi OBLIGAŢII pentru ROMÂNI, dacă vor să rămână în Regat, după BREXIT. Avocat: "Va fi un COŞMAR!"