Antena Meniu Search
x

Meteorologii au anunţat ce se întâmplă cu VREMEA, după două zile în care la munte a nins până când stratul de zăpadă a atins UN METRU

Zăpadă de un metru, viscol şi frig! La început de octombrie, în România e iarnă în toată regula.

Vezi și

Zăpadă de un metru, viscol şi frig! La început de octombrie, în România e iarnă în toată regula. Într-o cabană din Prahova, şapte turişti au rămas blocaţi în nămeţi, după ce vântul a doborât mai mulţi copaci peste un drum. Suntem încă sub cod portcaliu şi galben de ploi, ninsori şi vânt puternic. 

Viscol cu rafale de peste 70 de kilometri pe oră. Şi nămeţi de până la un metru. Aşa arată toamna de la munte, unde mai multe zone au fost azi complet paralizate. Şapte turişti au rămas captivi ore în şir, într-o cabană din staţiunea Cheia, după ce patru copaci doborâţi de vânt le-au blocat drumul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Preventiv, pe Transalpina s-au luat măsuri radicale. Încă de vineri, circulaţia a fost interzisă. Până mâine, doar utilajele de deszăpezire mai intră pe Transalpina. Zăpada viscolită atinge şi jumătate de metru, iar pe drum stratul de gheaţă are câţiva centimetri. 

În total, în 24 de ore, pe şoselele din zonele montane s-a intervenit cu 26 de utilaje şi s-au folosit 31 de tone de material antiderapant.

Pe acelaşi subiect

În Harghita, oamenii au fost pregătiţi pentru iarna de la început de octombrie. S-au aprovizionat cu lemne şi s-au grăbit să-şi schimbe anvelopele. 

Pentru turiştii aflaţi la Bâlea Lac, schimbarea radicală a vremii a fost binevenită. Chiar dacă pe mulţi i-a luat prin surprindere.

Până la miezul nopţii, sud-estul rămâne sub codurile galben şi portocaliu de ninsori, ploi şi vânt puternic. Pentru începutul săptămânii, meteorologii au veşti bune. Se întoarce toamna mai blândă. Temperaturile vor creşte uşor chiar de mâine, iar ninsorile şi ploile vor fi mai slabe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Meteorologii au anunţat ce se întâmplă cu VREMEA, după două zile în care la munte a nins până când stratul de zăpadă a atins UN METRU