Antena Meniu Search
x

Ne mai desparte o zi de sărbătoarea Sfintei Maria, dar pelerinii au ajuns deja la Cluj! "Nu ne e cald. Pentru maica sfântă, nu ne e cald."

Înarmaţi cu răbdare, au venit să se închine la incoana care, speră ei, le va da răspunsul la toate rugăciunile. Şi nu sunt deloc puţini cei care decid să ia zilele acestea drumul credinţei.

Vezi și

Înarmaţi cu răbdare, au venit să se închine la incoana care, speră ei, le va da răspunsul la toate rugăciunile. Şi nu sunt deloc puţini cei care decid să ia zilele acestea drumul credinţei.

Mii de oameni. Un singur drum. Cel spre Mănăstirea Nicula. Acolo, grijile zilnice nici nu-şi mai au locul. 

Oamenii au înconjurat în genunchi bisericuţa de lemn din curtea mănăstirii. Nici nu a mai contat că au venit de la zeci de kilometri. Pentru că, spun ei, credinţa îi întăreşte. 

"Nu e greu. Nimic nu e greu. Rezistăm. Nu ne e cald. Pentru maica sfântă, nu ne e cald. Aici stăm până mâine", spune o doamnă. 

Pe acelaşi subiect

Fiecare a venit cu dorinţe. Iar pentru îndeplinirea lor, pelerinii au stat ore întregi la coadă. 

"Pentru tămăduirea sufletului, a necazurilor de zi cu zi. Şi pentru rugăciuni. Să ne întărească Dumnezeu în credinţă şi sufleteşte, trupeşte", mărturiseşte o altă doamnă credincioasă. 

Iar responsabilă pentru starea de bine, spun credincioşii, e chiar Icoana Maicii Domnului. Se spune despre ea ca este Făcătoare de Minuni şi că, în urmă cu sute de ani, a lăcrimat săptămâni la rând. 

"M-am bucurat foarte mult c-am ajuns la ea şi parcă am avut o bucurie c-am ajuns la icoana sfântă", spune o credincioasă.

În această seară, în timpul slujbei, icoana va fi scoasă din biserică în faţa credincioşilor. Pentru siguranţa lor şi în acest an au fost angrenate forţe impesionante de ordine.

Sunt zeci de paramedici şi pompieri care deservesc corturile de prim-ajutor din curtea Mănăstirii şi peste 250 de jandarmi şi 300 de poliţişti care vor fi la muncă zilele acestea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ne mai desparte o zi de sărbătoarea Sfintei Maria, dar pelerinii au ajuns deja la Cluj! "Nu ne e cald. Pentru maica sfântă, nu ne e cald."