Antena Meniu Search
x

Necsesti, cea mai saraca comuna din Romania

Vile de milioane de euro, masini de ultima generatie si case care ies parca din pamant, de la o zi la alta. Se intampla in Dumbravesti, o comuna din Timis, desemnata cea mai bogata din Romania. La polul opus sta Necsesti, unde saracia se vede la tot pasul.

Vezi și

Pe strada, in gospodarii si mai ales pe chipurile oamenilor, resemnati parca dintotdeauna.

100 de kilometri de la Bucuresti catre Rosiori de Vede. Acolo e polul saraciei din Romania, in Necsesti, judetul Teleorman.

1.500 de locuitori, cu peste 1.000 de pensionari. Restul, tineri, copii, adulti care muncesc cu ziua si rar, cate un angajat, pe cateva sute de lei.

Tanti Marioara nu mai viseaza la apa curenta, canalizare sau gaze. La fel ca ea, batrani si bolnavi, pensionarii satului isi mai doresc un singur lucru: sa fie sanatosi.

Nu peste tot se intampla asa. In Comuna Dumbravita din Timis, cel mai bogat om are elicopter si 500 de TIR-uri. Aflata foarte aproape de Timisoara, localitatea s-a dezvoltat repede, dupa ce mai multi oameni de afaceri si-au construit case in zona.

Printre bogati isi fac loc si saracii satului, pensionari care traiesc din patru, cinci sute de lei pe luna si care nu stiu si nici nu simt ca ar locui in cea mai bogata comuna din tara.

Potrivit raportului facut public de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, in topul localitatilor bogate, pe locurile doi si trei se afla comuna Corbeanca si orasul Voluntari, la cativa pasi de Capitala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Necsesti, cea mai saraca comuna din Romania