Antena Meniu Search
x

Video Nicuşor Dan anunţă că au început lucrările pentru îmbunătăţirea reţelei de termoficare a Capitalei

Au început lucrările la reţeaua de termoficare din Bucureşti, deşi mai e o lună de iarnă. Primii 13 kilometri sunt în lucru, iar municipalitatea vrea ca până la final de an să termine 60 de kilometri, dintr-un total de peste 200 de kilometri. În tot acest timp, bucureştenii au frig în case şi nu au apă caldă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 09.02.2021, 20:44

Vezi și
  • Nicuşor Dan, primarul Capitalei, vrea ca autorităţile să înlocuiască 60 de kilometri de ţevi din reţeaua de termoficare a Capitalei.

Locuitor Bucureşti: Nu avem căldură, nu avem apă caldă, domnule primar. Încălzesc apă caldă pe aragaz şi nu îmi e ruşine să spun. Ce facem că noi plătim?

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Nu, nu. Dumneavoastră plătiţi exact căldura pe care o consumaţi. 

Locuitor Bucureşti: Da, domnule primar, dar vă pun o întrebare. Pe luna noiembrie, au dat căldură pe 30, o zi şi ne-au luat patru milioane. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Dacă se întâmplă asta, reclamaţi la Termoenergetica. Responsabili pentru situaţia dumneavoastră sunt doamna Firea şi cu domnul Oprescu, care nu au fost în stare să investească, cum facem noi aici, în sistemul de termoficare. 

Leapşa cu responsabilitatea nu rezolvă însă problema. 

Cei mai mulţi locuitori din Bucureşti folosesc alte surse de încălzire, însă asta înseamnă că facturile la curent explodează. 

Locuitor Bucureşti: Ce să facem? Deschidem uşa, ca să vină căldura de afară. Stăm cât se poate de îmbrăcaţi. Din pricina consumului de la caloriferul electric am avut probleme şi la curent. Mi-au sărit duzele de la tabloul electric. 

Între timp, municipalitatea a început lucrările la reţeaua de termoficare. 

Primele lucrări la reţeaua de termoficare, în Sectorul 5 al Capitalei

Primele lucrări la reţeaua de termoficare au început în Sectorul 5 al Capitalei, iar în alte patru tronsoane vor fi deschise în curând şantiere. Vorbim despre un total de 60 de kilometri de reţea de termoficare ce ar trebui să fie înlocuiţi până la finalul anului. 

Sunt 60 de kilometri dintr-un total de peste 200 de kilometri. Banii pentru prima etapă a proiectului, 90 de milioane de euro, vin din bugetul local. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Tronsonul ăsta, în primul rând, deserveşte cartierele din jur: Rahova, Ferentari, Sebastian. Dacă acest tronson este bun, este posibil ca prin intermediul lui, în momente de avarii, să duci prin el agentul termic de la una din centrale în cartier. Până iarna viitoare calitatea serviciului pentru toată zona asta va fi îmbunătăţită semnificativ.

Lucrător termoficare: Este un provizorat. La ce e bun? Când oprim căldura, dăm drumul pe ăsta. Oprim pe cea veche, să o schimbăm şi dăm drumul pe ăsta. Să nu rămână lumea fără apă caldă! 

Astfel, spune primarul, nu vor fi opriri ale agentului termic pe perioada lucrărilor. 

Locuitor Bucureşti: Nu mi se pare ceva normal ca în mijlocul iernii să fie astfel de lucrări. Astea trebuiesc primăvara, vara de fapt. Dar la noi e ca la nimeni.

Până la finalul anului, primarul vrea să schimbe alţi 40 de kilometri de reţea în zonele: Pantelimon, Colentina, Victoriei şi Berceni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Nicuşor Dan anunţă că au început lucrările pentru îmbunătăţirea reţelei de termoficare a Capitalei