Antena Meniu Search
x

Noi reguli pentru poliţişti! Ce păţeşti dacă te mai mişti după ce agentul a strigat "Stai, poliţia. Nu te apropia!"

Un proiect de modificare a Legii 218/2002 prevede că poliţistul va putea solicita persoanelor "vizate de măsuri poliţieneşti" sa aibă mâinile la vedere.

Un proiect de modificare a Legii 218/2002 privind organizarea Poliției Române a intrat în dezbatere publică şi prevede că poliţistul va putea solicita persoanelor "vizate de măsuri poliţieneşti" sa aibă mâinile la vedere şi să adopte o poziţie inofensivă.

Noul statut prevede, de asemenea, că "se prezumă intenția săvârșirii unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului" dacă o persoana nu respectă somaţia "Stai, poliția! – Nu te apropia!". Practic, după aceste cuvinte, dacă te mai mişti, poliţistul e îndreptăţit legal să acţioneze, iar noul statut explică şi cum. 

Noile prevederi ale articoului 32-12 sunt extrem de clare: " Poliţistul are dreptul de a utiliza bastoane, tonfe, dispozitive cu substanțe iritant-lacrimogene şi/sau paralizante, câini de serviciu, scuturi de protecție, căști cu vizor, dispozitive cu electroşocuri, arme neletale cu bile de cauciuc sau alte arme neletale, precum şi alte mijloace de imobilizare care nu pun în pericol viaţa sau nu produc o vătămare corporală gravă, în scopul împiedicării sau neutralizării acțiunilor

violente ale persoanei, atunci când:

a) utilizarea forței fizice nu a fost sau nu este aptă să producă acest rezultat;

b) aceasta intenționează să săvârșească sau săvârșește acțiuni violente cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Noi reguli pentru poliţişti! Ce păţeşti dacă te mai mişti după ce agentul a strigat "Stai, poliţia. Nu te apropia!"