Antena Meniu Search
x

Noi detalii GROAZNICE în cazul poetei cu scleroză multiplă căreia statul îi ia pensia. Ce s-a întâmplat la comisia pentru gradul de handicap

Noi detalii incredibile în cazul tinerei bolnave de scleroză multiplă. Ioana este executată de statul român.

Vezi și

Noi detalii incredibile în cazul tinerei bolnave de scleroză multiplă. Ioana este executată de statul român. I se cere înapoi pensia de handicap pentru că a scris versuri. E prevederea absurdă dintr-o lege care le interzice persoanelor cu un anumit grad de handicap să muncească şi să fie plătite pentru munca lor. Tânăra vrea să dea acum statul în judecată. 

"Le-aş spune să le fie ruşine, că nu este normal ce se întamplă. Bine măcar că nu mă bagă la puşcărie." Pe Laura Ioana Florescu, o tânără de 38 de ani, bolnavă de scleroză multiplă, statul o obligă să restituie 520 de lei, cât reprezintă pensia de invaliditate pe o lună. Totul pentru că a câştigat 230 de lei din vânzarea poeziilor ei. Legea din România interzice unei persoane cu gradul de handicap pe care-l are Ioana să muncească şi să fie plătită pentru munca ei: "Sunt total revoltată, mi se pare un abuz faţă de persoanele cu dizabilităţi. Asta nu e o muncă, a fost o chestie mai faină decât munca."

Chiar şi autorităţile spun că legea e absurdă, dar, trebuie aplicată. Cristian Vasilcoiu, purtător de cuvânt la Ministerul Muncii: "Legiuitorul nu a luat probabil în calcul faptul că se vor ivi şi astfel de situaţii. Nicio lege nu este perfectă." 

Adriana Săftoiu, deputat: "O imbecilitate, o ruşine pur şi simplu, o ruşine. E evident că va trebui să modificăm legea." 

Pe acelaşi subiect

Autorităţile promit că în noul proiect al legii pensiilor această nedreptate va fi eliminată. Cel mai probabil, anul viitor, după ce legea va trece prin Parlament. Din păcate, nu e singura palmă pe care a primit-o Ioana de la autorităţi. În urmă cu doi ani, o comisie i-a redus Ioanei, cu o sigură semnătură pe dosar, şi gradul de handicap, şi ajutorul pe care-l primeşte: "Înainte aveam gradul doi, 230 de lei pe lunp, şi acum am gradul 3, cu 39 de lei pe lună. Aveam o semipareză pe partea stângă şi acum am patru."

Virginia Nichifor, șefa comisiei de evaluare DGASPC Suceava: "Vorbim de un referat medical de la medicul neurolog. Fiecare doctor îşi asumă ce semneaza şi ce scrie acolo!"

Pacienţii cu boala Ioanei sunt chemaţi în fiecare an la comisii de evaluare, dar nimeni nu face o expertiză reală, cu bolnavul în faţă: "M-a întrebat cineva de la comisie cum mă simt, ce mă doare pe dinăuntru, mă văd ca arat înca a om. Asta conteaza?"

Aproape 10.000 de pacienţi în România sunt diagnosticaţi cu scleroză multiplă, o boală cronică ce afectează creierul şi provoacă paralizie. Ioana va da autorităţile în judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Noi detalii GROAZNICE în cazul poetei cu scleroză multiplă căreia statul îi ia pensia. Ce s-a întâmplat la comisia pentru gradul de handicap