Antena Meniu Search
x

Ursul care a atacat o fată de 14 ani şi un bărbat în Făgăraş a fost relocat de autorităţi, din zona Braşovului

Scene incredibile în Făgăraş! Un urs a atacat o copilă în faţa blocului, apoi s-a năpustit asupra unui bărbat.

Vezi și

Scene incredibile în Făgăraş! Un urs a atacat o copilă în faţa blocului, apoi s-a năpustit asupra unui bărbat. Omul a ieşit în calea fiarei şi s-a luptat cu ea, în încercarea de a proteja o mamă cu doi copii. Atenţie, animalul este şi acum liber şi poate ataca din nou! Tot mai des, urşii terorizează localităţi pe unde nu fuseseră văzuţi niciodată. Autorităţile evită să ia decizii concrete, în timp ce atacurile se înmulţesc.

"Urs în faţa blocului! Extraordinar! L-a tăvălit pe omul ăla pe jos! Ia vedeţi omul ăla ce face, dom'ne, că e acolo la scară!" Cu doar câteva secunde înainte să pună la pământ un bărbat, fiara a atacat o copilă de 14 ani, care mergea cu surorile ei la şcoală. Chiar în faţa blocului, ursul s-a repezit spre ea. "Efectiv, o trântea dintr-o parte în alta. Făcea foarte urât. Ziceai că e apucat." 

Tatăl fetelor a ajuns într-un suflet la locul grozăviei: "Fetiţa era jos în faţă la o scară, rănită la picior. Celelelate două speriate." Putea să o omoare, dar rucsacul pe care fata îl avea în spate a protejat-o. Iar un vecin a salvat-o: înarmat cu un levier, bărbatul a reuşit să alunge ursul. În goana lui, animalul a tăiat calea unei femei cu doi copii. Cu un curaj nebun, un bărbat s-a pus scut în faţa lor. "Vecinul meu era în parcare, aştepta pe cineva, şi-a fugit de le-o salvat." 

Este cel mai grav incident dintr-o lungă serie de atacuri ale urşilor. Fiarele coboară tot mai des din pădure, înnebunite de foame. Azi-noapte, un urs a ucis mai mulţi câini, într-o localitate din Dâmboviţa. Şi totuşi, foamea nu este singurul motiv, spun vânătorii. Urşii nu mai au loc în pădurile tot mai restrânse. Avem în jur de 7.000 de exemplare, de 7 ori mai mulţi decât orice alt stat european. Există ordin de împuşcare pentru 140.

Pe acelaşi subiect

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: "Prima dată, facem relocarea lui. Încercăm să-l extragem din zona respextivă, mai ales când atacă gospodăria şi nu atacă omul. Recoltarea decât atunci când atacă direct omul."

Sorin Şuler, preşedintele Asociaţiei de Vânătoare din Făgăraş: "Trebuie împuşcat. Nicidecum relocat, pentru că se relocă şi el se va întoarce în aria în care el supravieţuieşte." 

Gheorghe Sucaciu, primarul oraşului Făgăraş: "Acest urs a fost relocat o dată din altă parte şi el, din obişnuiţă, hrănindu-se din containere de la Braşov, probabil din Zărneşti, nu ştiu de unde, a venit şi-a căutat acelaşi obicei."

În timp ce autorităţile nu fac decât să paseze problema dintr-un judeţ în altul, oamenii trăiesc cu frică. "A băgat spaima cred că în tot oraşul şi în toată lumea.", spune o mamă. 

Acum, vânătorii au pornit pe urmele ursului agresiv. Animalul ar avea bârlogul în Combinatul Chimic din oraş. Şi ar putea face oricând noi victime. 

Deocamdată, nimeni nu ştie ce soartă va avea ursul din Făgăraş. Anul trecut, un pui care s-a rătăcit pe străzile din Sibiu a fost urmărit şi împuşcat mortal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ursul care a atacat o fată de 14 ani şi un bărbat în Făgăraş a fost relocat de autorităţi, din zona Braşovului