Antena Meniu Search
x

Premieră în România. O pasăre specifică zonei arctice a fost descoperită pe râul Olt

Schimbările climatice şi vremea la extreme îmbogăţesc fauna din România. O nouă specie de pasăre, specifică zonei arctice, a fost văzută pe cursul râului Olt.

Vezi și

Schimbările climatice şi vremea la extreme îmbogăţesc fauna din România. O nouă specie de pasăre, specifică zonei arctice, a fost văzută pe cursul râului Olt. Cufundarul cu cioc alb a fost găsit de ornitologi în apropiere de Slatina. Şi pare că s-a adaptat rapid mediului din România.

Din Alaska până în Oltenia. Este pentru prima oară când un exemplar de cufundar cu cioc alb este văzut în România. Specimenul a fost surprins pe cursul râului Olt, de ornitologi români care făceau o numărătoare a păsărilor acvatice.

Este o pasăre specifică zonei arctice. Cuibăreşte în Rusia arctică, Alaska şi Canada, dar ajunge şi pe coastele estice ale Asiei sau în Japonia sau China. În Europa ajung anual circa 1.000 de exemplare de cufundar cu cioc alb. Specialiştii spun că din cauza iernii neobişnuite şi a schimbărilor climatice, astfel de păsări ajung să se rătăcească.

Aceeaşi echipă de ornitologi au descoperit anul trecut pescăruşul lui Franklin, originar continentului Nord American, tot pe râul Olt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Premieră în România. O pasăre specifică zonei arctice a fost descoperită pe râul Olt