Antena Meniu Search
x

Video Oamenii se tem de 5G, dar vor să îl folosească. 48% dintre români consideră că 5G-ul iradiază mai mult ca orice altă tehnologie

Românii sunt speriaţi de tehnologia 5G. Asta reiese dintr-un studiu al Autoritaţii Naţionale pentru Reglementare şi Administrare în Telecomunicaţii. Şi cu toate că le este teamă de eventualele radiaţii pe care 5G le-ar putea emite, mare parte îşi doresc să o folosească. Specialiştii spun însă că nu există niciun pericol la tehnologia 5G şi că toate sunt mituri.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.02.2021, 14:57

Vezi și
  • 48% dintre români consideră că 5G-ul iradiază mai mult ca orice altă tehnologie
  • 55% dintre cei care au răspuns studiului spun că cel mai probabil vor folosi tehnologia 5G

Studiul ANCOM arată că notorietatea tehnologiei 5G a fost în creştere în ultimul an, ajungând la 62%, cel mai probabil din cauza miturilor care au apărut în jurul acestui subiect. 48% dintre români consideră că 5G-ul iradiază mai mult ca orice altă tehnologie, dar doar un sfert dintre ei ştiu că nivelul radiaţiilor electromagnetice este măsurat periodic şi că în ultimii zece ani nu s-au depăşit limitele normale. 

De când cu 5G, spune studiul, a crescut şi numărul celor anti-tehnologie, aşa numiţii tehnofobi, la 14%, în timp ce 37% dintre români se declară pasionaţi de tehnologie. Într-un top al principalelor surse de radiaţii, românii spun că acestea ar fi telefoanele mobile, antenele de comunicaţie şi liniile de înaltă tensiune. Cu toate acestea, 55% dintre cei care au răspuns studiului spun că cel mai probabil vor folosi tehnologia 5G în următorii doi, trei ani.

Nici nu este de mirare că apar teorii ale conspiraţiei din cauza lipsei de informaţii. 39% dintre respondenţi s-au documentat de pe reţelele de socializare, iar 40% din discuţiile cu prietenii sau cu familia. În România, peste 100 de localităţi au acoperire 5G, adică patru milioane de oameni. Principalul beneficiu este viteza la internet de zece ori mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Oamenii se tem de 5G, dar vor să îl folosească. 48% dintre români consideră că 5G-ul iradiază mai mult ca orice altă tehnologie