Antena Meniu Search
x

Ora Pământului 2023. La ce oră se sting luminile

Ora pământului 2023. Cel mai mare eveniment global de mediu a ajuns la cea de a 17-a ediție. „Ora Pământului” este o mișcare care are, în fiecare an, scopul de a proteja mediul înconjurător. 

de Redactia Observator

la 26.03.2023, 19:22

Vezi și

Ora pământului 2023.  „Ora Pământului” este un eveniment global de mediu, care are loc în ultima sâmbătă a lunii martie și la care participă milioane de oameni de pe glob. Mișcarea are ca scop protejarea mediului înconjurător.

Ora pământului 2023. La ce oră se sting luminile

Ora pământului 2023.  În această seară, 25 martie, milioane de oameni și companii vor stinge luminile timp de oră pentru a lupta împotriva distrugerii mediului înconjurător. 

De la an la an, tot mai mulți oameni și instituții iau parte la această acțiune. 

Pe acelaşi subiect

"O oră, în care alături de familie sau prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură", a transmis Ministerul Mediului.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei. Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

MMAP se alătură instituţiilor din cele peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări care participă sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 20:30 la cea de-a 17-a ediţie a Earth Hour, potrivit Agerpres.

Ora pământului 2023. Palatul Cotroceni stinge luminile

Palatul Cotroceni în beznă. Luminile Palatului Palatul Cotroceni vor fi stinse sâmbătă pentru a partipica direct la eveniment.Gestul simbolic de stingere a luminilor este un semnal că este înțeleasă importanța protejării Planetei Pământ și a resurselor acesteia.

„Sprijinirea politicilor publice care asigură un mediu curat, în special cele care vizează reducerea poluării și limitarea schimbărilor climatice, reprezintă un angajament al Președintelui României, Klaus Iohannis”, informează Administrația Prezidențială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ora Pământului 2023. La ce oră se sting luminile