Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România care se întoarce în timp. Trei zile încărcate de atmosferă medievală, cu turniruri, cavaleri şi domniţe

Cei care ajung în acest weekend la Timişoara pot face o adevărată călătorie în timp. Vreme de trei zile, centrul oraşului va fi ocupat de oşteni, domniţe şi meșteșugari. La Castelul Huniade vor fi organizate lupte cu spada, turniruri cavalereşti şi spectacole cu jocuri de foc.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.07.2023, 16:14

Vezi și

"Ziua de sâmbătă este dedicată întrecerilor de tot felul, dar şi serbărilor. Aşa cum se cade la un festival plin de cavaleri, domniţe, oşteni şi norod, aşa trebuie să se încheie o zi de lupte adevărate. Se fac antrenamente, iar aici se luptă pe bune. Sunt turniruri extrem de dure şi se câştigă puncte importante. Este o competiţie unde nu există prea multă milă", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Festival medieval la Timişoara

"Asta se întâmplă în următoarele trei zile la Timişoara: lupte, serbări medievale, domni şi domniţe. Totul pentru a pune Timişoara într-o atmosferă medievală. O călătorie în timp şi o lecţie de istorie la scenă deschisă. Seara se va încheia cu un bal mascat în stil medieval la care toată lumea este invitată", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Oraşul din România care se întoarce în timp. Trei zile încărcate de atmosferă medievală, cu turniruri, cavaleri şi domniţe