Antena Meniu Search
x

Video Spectacol cu domniţe şi zâne, cavaleri şi arcaşi la Festivalul Medieval din Deva: "Din an în an este tot mai frumos. Spectaculos! ​"

A fost spectacol, ieri, la cea de-a treia ediţie a Festivalul Medieval din Deva. Zeci de cavaleri, arcaşi, domniţe şi zâne au fost reconstituiţi la cel mai aşteptat eveniment dedicat istoriei medievale. Aceştia şi-au ocupat teritoriul de la poalele cetăţii şi-l vor stăpâni până astăzi. 

de Redactia Observator

la 18.06.2023, 09:04

Vezi și

Poalele Cetăţii Medievale din Deva este locul unde cavalerii, arcaşii, domniţele şi zânele din perioada medievală şi-au dat întâlnire pentru a face spectacol.

Mircea Goian, participant: Extraordinar! Din an în an este tot mai frumos. Spectaculos! Deja oamenii încep să se obişnuiască şi să vină într-un număr mult mai mare acest eveniment cultural. 

Au trecut prin ploaie şi prin vânt şi au transformat locul încărcat de istorie în câmp de lupte medievale. 

Participant: Nu ne-am dat deloc înapoi de la a ţine curs festivalului, într-o foarte bună măsură. Toţi au fost prezenţi într-un număr foarte mare şi-au făcut foarte bine treaba. 

Pe acelaşi subiect

Participant: Am făcut faţă cu brio. Acum ne oblojim rănile, după lupta asta foarte grea. 

Chiar dacă vremea nu a fost prielnică, oamenii nu au putut lipsi de la ora de istorie, desfăşurată în aer liber. 

Vizitator: Superb. Venim des. La fiecare festival aproape. Absolut tot. Atmosfera, totul e superb. 

Vizitator: E frumos! E frumos! Spectacolul, tinerii, e frumos ce se face. 

Vizitator: Am venit să ne bucurăm de tot. Ne place foarte mult muzica. 

Andrei Priam, participant: Este echipamentul militar al unui mercenar infanterist, din prima jumătatea a secolului al XV-lea, din Europa Centrală, regatul Ungariei, în cazul nostru.

Mircea Goian, participant: Cimpoierii vin cu copii după instrumente de acum 600 de ani, chiar 700 de ani. Cu lucrări muzicale din acea perioadă. Cu costumaţii specifice.

Festivalul Medieval de la Deva îşi va închide porţile astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Spectacol cu domniţe şi zâne, cavaleri şi arcaşi la Festivalul Medieval din Deva: "Din an în an este tot mai frumos. Spectaculos! ​"