Pe masa de Crăciun, românii mai pretenţioşi vor avea carne de struţ în locul celei de porc
Carne de struţ este cu mullt mai sănătoasă şi chiar mai gustoasă, spun specialiştii. Şi chiar dacă un kilogram de carne de struţ poate să fie chiar şi de cinci ori mai scump decât cel de purcel, vânzările cresc an de an.
Carne de struţ este cu mullt mai sănătoasă şi chiar mai gustoasă, spun specialiştii. Şi chiar dacă un kilogram de carne de struţ poate să fie chiar şi de cinci ori mai scump decât cel de purcel, vânzările cresc an de an.
Anul acesta carnea de struţ îi face concurenţă celei de porc. Tot mai mulţi români au început să pună preţ mai întâi pe sănătatea lor şi mai apoi pe tradiţia îmbibată... în calorii. De anul acesta şi Alin s-a reprofilat pe... sănătate.
"Am ales să cumpăr carne de struţ pentru că am auzit că este foarte bună, nu conţine colesterol şi vreau să o combin cu carne de porc de mangaliţă ...să facem cârnaţi." Iar ca el sunt tot mai mulţiu români. Numai anul acesta, vânzările au fost de trei ori mai mari comparativ cu anul trecut.
Pentru aceste sărbători, Florian a pregătit 250 de struţi pentru sacrificat.
Şi nu doar românii îi bat la poartă, ci şi străinii. Un kilogram de carne de struţ, în viu, costă 3 euro şi jumătate, iat tăiat, în supermarket, ajunge să coste 15 euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰