Antena Meniu Search
x

Pe mesele de Crăciun ale canadienilor și neozeelandezilor se va găsi un cozonac produs în România

Ce au în comun mesele de Crăciun ale românilor, canadienilor sau neozeelandezilor? Pe toate se va găsi anul acesta un cozonac! Peste un milion de cozonaci vor pleca din România spre toate colţurile lumii

Vezi și

Ce au în comun mesele de Crăciun ale românilor, canadienilor sau neozeelandezilor? Pe toate se va găsi anul acesta un cozonac! Peste un milion de cozonaci vor pleca din România spre toate colţurile lumii.

Ana Consulea a învăţat să facă deserturi la una dintre cele mai bune şcoli de cofetari din Franţa. După cinci ani de încercări, a reuşit să revoluţioneze reţeta de cozonac a bunicilor. Face unul împletit şi însiropat.

Cozonacul costă 65 de lei şi deşi nu este la fel de vândut ca cel tradiţional, câştigă teren rapid. 

Iar din ce în ce mai multe comenzi vin din străinătate. Cofetăriile din România exportă în această perioadă peste un milion de cozonaci. Majoritatea în Europa, dar au venit cereri şi din Statele Unite, Canada, Noua Zeelenadă şi chiar ţările arabe. 

Ana a devenit expertă, după ce a terminat Şcoala de Cofetari Montbeliard, unde a avut ca profesori nume consacrate din breaslă precum Eric Vergne sau Pierre Herme, supranumit şi zeul macarons.

În ciuda succesului cozonacilor autohtoni, românii au prins şi ei gustul deserturilor tradiţionale ale străinilor. Astfel, în perioada sărbătorilor, am importat cozonaci în valoare de 177 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pe mesele de Crăciun ale canadienilor și neozeelandezilor se va găsi un cozonac produs în România