Antena Meniu Search
x

Pedeapsă GREA pentru un bărbat care a ucis o vânzătoare: Va sta 26 de ani după gratii!

Un bărbat acuzat că, anul trecut în luna mai, a ucis o vânzătoare de la un chioşc din Constanţa cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a fugit, fiind prins la Sibiu, a fost condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare.

Un bărbat acuzat că, anul trecut în luna mai, a ucis o vânzătoare de la un chioşc din Constanţa cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a fugit, fiind prins la Sibiu, a fost condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare.

Curtea de Apel Constanţa a dat, vineri, sentinţa în dosarul în care Nicolae Filimon este acuzat că în luna mai a anului trecut a ucis o vânzătoare de la un chioşc din Constanţa, după care a fugit, fiind prins la Sibiu, el încercând să iasă din ţară. 

Instanţa a dispus condamnarea lui Nicolae Filimon la trei ani de închisoare pentru tentativă la tâlhărie calificată, apoi a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, la care se adaugă un spor de un an de închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, în final bărbatul urmând să execute 26 de ani de închisoare. 

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Pe acelaşi subiect

Fapta pentru care a fost condamnat Nicolae Filimon a avut loc pe 27 mai în zona Delfinariul din Constanţa. În acea seară, bărbatul a luat un cuţit din casă şi a plecat spre locuinţa surorii fostei sale prietene pentru a o speria pe aceasta, bănuind că femeia respectivă a intervenit în relaţia lor şi astfel s-au despărţit. El a declarat anchetatorilor că băuse un litru de ţuică înainte de a pleca de acasă.

Pe drum către sora fostei sale prietene bărbatul a spus că a simţit nevoia să fumeze. Pentru că nu avea bani la el, a intrat în primul chioşc care i-a ieşit în cale şi a ameninţat-o pe vânzătoare cu cuţitul, spunându-i să-i dea un pachet de ţigări şi o va lăsa în pace.

Vânzătoarea a început să ţipe, bărbatul s-a enervat şi a atacat-o cu cuţitul, apoi a fugit fără a lua ceva din magazin.

El a luat-o la fugă şi a aruncat cuţitul la un moment dat, dar a spus că nu-şi mai aminteşte cu exactitate unde s-a întâmplat acest lucru.

El a mai povestit că a mers acasă, s-a culcat, iar a doua zi şi-a făcut bagajul şi a plecat cu intenţia de a ajunge în Italia, unde se afla mama sa.

El a spus că nu a vrut să ia o cursă direct către Italia din Constanţa de teamă să nu fie depistat de către anchetatori, aşa că s-a urcat într-un autocar cu care a mers până la Bucureşti, de unde a luat trenul către Sibiu, urmând ca de acolo să plece cu un alt autocar către Italia.

El a fost prins în gara din Sibiu. Nicolae Filimon a declarat după ce a fost prins că avea intenţia să se predea, dar mai întâi dorea să-şi vadă mama şi apoi revenea în ţară.

Bărbatul fusese dat în consemn la frontieră de către poliţiştii constănţeni deoarece anchetatorii aveau informaţii că intenţionează să plece din ţară. El a fost identificat pe baza declaraţiilor martorilor, dar şi a înregistrărilor unor camere de supraveghere din zonă. 

Femeia agresată a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Două din cele zece lovituri de cuţit i-au fost fatale, una fiind în clavicula dreaptă, iar cealaltă în plâmânul stâng, cauza decesului fiind o hemoragie puternică.

Adriana Farcaş avea 33 de ani, era căsătorită şi avea doi copii. Ea era vânzătoare la un chioşc aflat pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa, într-o staţie de autobuz, vizavi de Delfinariul din Constanţa.

Nicolae Filimon are antecedente penale, primind în 2006 două condamnări cu suspendare pentru furt.

Susră: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Pedeapsă GREA pentru un bărbat care a ucis o vânzătoare: Va sta 26 de ani după gratii!