Antena Meniu Search
x

Curs valutar

140.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în cele cinci zile de pelerinaj la Iași

Aproximativ 140.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în cele cinci zile ale pelerinajului de la Iași.

de Redactia Observator

la 15.10.2018 , 22:37

140.000 de oameni s-au inchinat la moastele Sfintei Parascheva - Hepta

Aproximativ 140.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în cele cinci zile ale pelerinajului de la Iași.

Pelerinajul religios de la Iaşi s-a încheiat luni seară, când racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost dusă înapoi în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Potrivit organizatorilor, în cele cinci zile de pelerinaj, aproximativ 140.000 de oameni s-au închinat la sfintele moaşte, durata maximă de aşteptare fiind de 18 ore.

Articolul continuă după reclamă

"Pelerinajul s-a încheiat cu bine. Oamenii au fost mult mai înţelegători ca în alţi ani, poate că şi vremea a contribuit la asta. N-au mai sărit peste rând, n-au încercat să intre în faţă, a fost mai multă linişte", a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Punctul culminant al pelerinajului religios de la Iaşi a avut loc duminică, zeci de preoţi oficiind Sfânta Liturghie pe o scenă amplasată în faţa catedralei ieşene.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » 140.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în cele cinci zile de pelerinaj la Iași