Antena Meniu Search
x

Ruptură totală între Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia de la Constantinopol

Ruptură totală între Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia de la Constantinopol, după recunoașterea independenţei bisericii ucrainene faţă de Moscova.

Ruptura intre Biserica Ortodoxa rusa si Patriarhia din Constantinopol - Hepta

Ruptură totală între Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia de la Constantinopol, după recunoașterea independenţei bisericii ucrainene faţă de Moscova.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să întrerupă orice legătură cu Patriarhia de la Constantinopol, după ce, săptămâna trecută, grecii au recunoscut independenţa bisericii ucrainene faţă de Moscova.

Metropolitan Hilarion, șeful departamentul de relații externe din cadrul Bisericii ruse, a anunțat că orice legătură cu Patriarhia din Grecia va fi de acum imposibilă, scrie Russia Today.

Încă de săptămâna trecută, Biserica Ortodoxă Rusă a catalogat drept o ”catastrofă” şi o ”schismă” hotărârea istorică a Patriarhiei de la Constantinopol de a recunoaşte o biserică independentă de tutela religioasă a Moscovei în Ucraina.

Pe acelaşi subiect

”Patriarhia de la Constantinopol a luat astăzi (joi) o decizie catastrofală. În primul rând pentru ea însăşi şi în general pentru întreaga lume ortodoxă”, a declarat atunci un purtător de cuvânt al Patriarhului rus Kiril, Aleksandr Volkov,.

Patriarhia de la Constantinopol a decis să recunoască în Ucraina o biserică independentă de tutela religioasă a Moscovei, precum și să-l ”restabilească în funcţia sa ierarhică” pe Patriarhul Filaret Denisenko, care a autoproclamat o patriarhie independentă de tutela rusă după independenţa Ucrainei, în 1991, ceea ce i-a adus excomunicarea Moscovei.

Ortodocşii din Ucraina sunt dezbinaţi - o parte aparţine Bisericii din subordinea Patriarhiei de la Moscova, iar altă parte este credincioasă Patriarhiei de la Kiev, autoproclamată după independenţa ţării şi care nu era, până în prezent, recunoscută de vreo biserică ortodoxă din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ruptură totală între Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia de la Constantinopol