Antena Meniu Search
x

Pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva, sub semnul întrebării din cauza creşterii numărului de infectări Covid

Mai sunt mai puţin de trei săptămâni până la pelerinajul de la Iași, la moaștele Sfintei Parascheva, şi pentru prima dată în istorie nu se ştie în ce condiţii se va organiza acesta. În mod normal, pe data de 15 septembrie se făceau anunţurile oficiale. Acum, însă, toţi se tem că se va întâmpla ca anul trecut când, cu două zile înainte, s-a anunţat că doar cei din Iaşi pot să participe la pelerinaj. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.09.2021, 14:31

Vezi și
  • Anul trecut, doar cei din Iaşi au avut dreptul de a participa la pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva.

Deocamdată, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei nu poate ieşi cu un anunţ oficial, pentru că totul depinde de situaţia epidemiologică. Reprezentanţii Mitropoliei nu pot spune cu exactitate, în acest moment, nici când începe pelerinajul, nici câte zile acesta şi nici care sunt condiţiile în care funcţionează în acest an pelerinajul de la Iaşi. Asta pentru că oamenii se tem, atât pelerinii, cât şi cei de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, că s-ar putea repeta situaţia de anul trecut. Atunci a fost făcut un anunţ oficial, iar ulterior totul s-a schimbat cu doar câteva zile înainte.

De altfel sunt oameni de peste tot din ţară care deja vin să se închine la moaştele Sfintei Parascheva tocmai pentru că se tem că s-ar putea repeta situaţia de anul trecut. Pentru a nu se repeta situaţia, oamenii au spus că preferă să vină şi să se închine încă de pe acum. Acest lucru se observă şi când ne uităm la cazările din Iaşi. Dacă în anii trecuţi vorbeam de un grad de ocupare de 100% deja în acest moment, anul acesta nu se întâmplă la fel. La hoteluri nu au sunat prea mulţi oameni să se cazeze tocmai din aceleaşi considerente. 

Am văzut anunţuri făcute pentru diverse excursii la Iaşi, cu o perioadă cu mult înainte de pelerinaj. Rămâne însă de văzut ce se întâmplă până atunci. Se poartă în continuare discuţii, atât la Mitropolie, cât şi la Primărie. De altfel, spuneau cei de la Primărie că nu ar trebui să intrăm pe un plan roşu până în perioada pelerinajului, dar totul depinde de cum creşte numărul de cazuri şi ce măsuri se mai impun şi la nivel naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva, sub semnul întrebării din cauza creşterii numărului de infectări Covid