Antena Meniu Search
x

Exerciții spectaculoase de salvare în peșteră, realizate de speologii români și polonezi

Peşterile reprezintă o tentaţie enormă pentru amatorii de aventură! Doar că un singur pas greşit poate duce la producerea unui accident. Iar cel care a făcut o entorsă într-o peşteră va avea nevoie, în mod sigur, de ajutorul salvatorilor.

Vezi și

Peşterile reprezintă o tentaţie enormă pentru amatorii de aventură! Doar că un singur pas greşit poate duce la producerea unui accident. Iar cel care a făcut o entorsă într-o peşteră va avea nevoie, în mod sigur, de ajutorul salvatorilor. Pentru a fi pregătiţi pentru astfel de intervenţii, speologii organizează anual exerciţii care să îi ajute să acţioneze organizat, ca echipă, pentru salvarea posibilelor victime. 

Anul acesta exerciţiile Salvaspeo s-au organizat în peştera Cetăţile Ponoroului, una dintre cele mai înalte peşteri din România.

Exerciţiul de salvare a durat 8 ore şi au participat 52 de speologi, dintre care 7 din Polonia.

S-a simulat situația în care o speoloagă s-ar fi accidentat la un pas greșit, pe fondul epuizării și ar fi fost găsită în stare de hipotermie de salvatori. Aceștia au instalat un "Punct Cald", un cort care se încălzește cu un aragaz portabil, și au reîncălzit pacienta cu lichide și hrană caldă până când echipările tehnice cu tiroliene desupra râului subteran au fost realizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Exerciții spectaculoase de salvare în peșteră, realizate de speologii români și polonezi