Antena Meniu Search
x

Petreci mult timp la birou? Adevărul înfricoșător despre POZIȚIA ȘEZUT

La locul de muncă, majoritatea oamenilor lucrează stând pe scaun pentru mai mult de opt ore pe zi

La locul de muncă, majoritatea oamenilor lucrează stând pe scaun pentru mai mult de opt ore pe zi

În ce măsură afectează acest lucru sănătatea? Extrem de mult! Un stil sedentar, acasă sau la birou, are un impact negativ asupra sănătății. “Bolile statului pe scaun” ne scurteaza rapid durata vieții și sporesc costurile cu îngrijirea sănătății.

Ce se întâmplă când stăm jos?

Statul jos nu implică prea multă energie, reduce foarte mult activarea mușchilor inferiori ai spatelui. După două ore, colesterolul bun coboară cu 20%, eficiența insulinei coboară cu 24% iar riscul de diabet crește.

Statul jos ne afectează sistemele corporale interne în mod negativ, musculatura spinală și forța fizică. Rămânerea în poziția șezut pentru perioade prelungite de timp face ca muschii dorsali inferiori să ia “forma spătarului”.

Nu rămâne indiferent!

Ridica-te la cel putin 30 minute și mergi, sporindu-ți circulatia sanguină, întinde-te, hidratează-te, etc. Micșorează la minim timpul în care stai jos acasă, la o întalnire, petrecere, pe tren/autobuz. Uitatul la televizor pentru trei ore pe zi îți mărește șansele de a muri de boli de inimă cu 64%.

Folosește oricând este posibil scările, nu căuta cel mai apropiat loc de parcare, mergi pe jos/pe bicicletă în loc să mergi cu mașina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Petreci mult timp la birou? Adevărul înfricoșător despre POZIȚIA ȘEZUT